Universitatea care oferă premii un numerar studenților care s-au vaccinat anti-COVID

De ce renunță studenții la facultate. Foto: Pixabay
O instituție de învățământ superior din Marea Britanie oferă premii în bani studenților care s-au imunizat cu ambele doze de vaccin anti-COVID.

O universitate britanică oferă premii în numerar studenţilor care pot dovedi că s-au vaccinat complet împotriva COVID-19, într-un efort de a stimula campania de vaccinare. Toţi studenţii de la Sussex University vor participa la o tragere la sorţi, în urma căreia vor fi desemnaţi 10 câştigători care vor primi 5.000 de lire sterline, dacă pot dovedi că sunt vaccinaţi complet sau sunt scutiţi de vaccinare din motive medicale.

Profesorul Adam Tickell, vicecancelarul universităţii, a negat că această iniţiativă echivalează cu o mituire a studenţilor pentru a-i convinge să se vaccineze. "Nu-i mituim. Ceea ce facem este doar să le oferim un stimulent", a ţinut să precizeze acesta.

Tragerea la sorţi va avea loc la sfârşitul lunii noiembrie pentru a da timp studenţilor să se imunizeze. "Vom înrola automat fiecare student şi, cu excepţia cazului în care aceştia spun că doresc să renunţe, după ce le-am dat posibilitatea de a se vaccina - timp de circa 12 săptămâni de la anunţ -, vom alege aleator 10 nume", a precizat Tickell pentru emisiunea "Today", de pe BBC Radio 4, arată Agerpres.

Expertul britanic Neil Ferguson, profesor la faimosul Imperial College London, consideră că vârful pandemiei COVID va fi depășit spre sfârșitul lunii septembrie și luna octombrie. Presa engleză scrie că numărul de infectări în Marea Britanie a început să scadă în ultimele zile. 

”Trebuie să rămânem precauți, mai ales având în vedere creșterea ratei de contact, în contextul vremii nefavorabile și a reînceperii școlii. Nu am depășit complet situația, dar ecuația s-a schimbat fundamental. Efectul vaccinării a redus enorm riscul spitalizării și pe cel de deces. Și sunt foarte sigură că până la sfârșitul lunii septembrie sau octombrie ne vom uita în urmă la această pandemie. COVID-19 va rămâne cu noi, oamenii vor continua să moară din cauza COVID-19, dar ceea ce a fost mai rău va fi trecut”, a spus profesorul Ferguson într-un interviu acordat unui post de radio al BBC, potrivit DC News.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel