Tromboza reprezintă formarea unui...
Se oare c există unii români români care pun presiune pe medicii de familie să le dea certificatul de vaccinare, dar în realitate să nu fie imunizați anti-COVID, a declarat la DigiFM președintele grupului de vaccinologie din cadrul Societății Naționale de Medicină a Familiei, Gindrovel Dumitra. Reacția acestuia vine după ce la Timișoara au apărut suspiciuni că unele persoane au obținut certificate fără a fi vaccinate. Gindrovel Dumitra a spus că inclusiv lui i s-a întâmplat să vină pacienți să-i ceară doar documentul de imunizare.
Astfel de cazuri s-ar fi petrecut în mai multe zone ale țării, a admis la Digi FM Gindrovel Dumitra.
Medicul a susținut că toți colegii săi au refuzat solicitările pacienților de a le da doar certificatul fără să-i vaccineze: "Din discuțiile pe care le-am purtat cu colegii mei, pe forumurile noastre de discuții, a reieșit că s-a întâmplat și în altă parte. Dar colegii spun că nu au dat curs solicitării.", a spus medicul.
Termenul de „vaccinare la chiuvetă” a fost folosit de medicul Cristian Oancea, de la timișoara, care a fost primul care a pomeni despre perosane cu crtificat de vaccinare, fără să fi fost vaccinate în realitate. Doctorul a spus că pacienți care susțineau că au fost vacccinați au mers la spital, cu forme grave de COVID. De aici, și suspiciunea că imunizarea ar fi fost de fapt fictivă. "Discrepanța între evoluția bolii și modul în care ei s-au declarat a fi vaccinați, chiar dacă au certificatul de vaccinare, ne-a făcut să ne punem întrebări, iar acest fenomen a apărut în mod special la persoanele vaccinate cu doza unică.
Să nu fie vorba, între ghilimele, de vaccinarea la chiuvetă. Adică te duci, plătești underground cât e vaccinarea, doza se aruncă și tu obții certificatul că ești vaccinat.
Cert este că deja în spațiul public se aude din ce în ce mai mult de oameni care caută să obțină certificate fără să fie vaccinați. Atragem atenția tuturor care fac vaccinare, pe această cale, să nu se joace cu asemenea lucruri, pentru că pun în pericol viața oamenilor!", a spus Cristian Oancea, managerul Spitalului Victor Babeș, Timișoara.
După apariția acestor declarații, polițiștii au deschis dosar penal pentru fals intelectual și zădărnicirea combaterii bolilor.
La Digi24, medicul de familie Daciana Toma, a declarat că au fost astfel de solicitări, despre care s-a aflat pentru că medicii vorbesc între ei.
"Pacienții cereau certificatul pur și simplu. Aproape la fiecare centru sau aproape oricare medic de familie a întâlnit o astfel de situație ca cineva să îi fi cerut un certificat pentru diverse situații. Oamenii sunt inconștienți.
Bineînțeles că refuzi astfel de situații. Nu știu cine ar risca să facă așa ceva, ca medic. Pe de o parte pui în pericol sănătatea populației, pe de alta vorbim de un fals, apoi vorbim de dreptul tău de practică.
Vorbind de un medic de familie, cine ar face așa ceva să își pună în pericol dreptul de a profesa? Nu înțeleg de ce ai face așa ceva, de ce să îți riști locul de muncă?", a spus medicul.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
Tromboza reprezintă formarea unui...
Cercetările scot la iveală o...
Cafeaua, băutura care îmbină istoria,...
Adevărul despre sare. Greșeala pe...
Genele lungi și voluminoase au...
Medicul Cătălina Poiană a vorbit...
Mâncărimea la axile poate fi un...
Un studiu recent sugerează o legătură...