Ungaria va prelua din România 50 de pacienți COVID-19 care necesită tratament la ATI. ANUNȚ OFICIAL

Pacienți COVID-19, spitalul ROL 2 Ana Aslan. Foto: print screen / Spitalul Militar Central
Ungaria va ajuta România să trateze 50 de pacienţi COVID-19 care au nevoie de terapie intensivă, a declarat miercuri ministrul de externe ungar Peter Szijjarto.

Peter Szijjarto, ministrul ungar de externe, a spus că cele 50 de persoane vor fi tratate în două spitale din Ungaria. 

De asemenea, el a precizat, conform Reuters și Agerpres, că România și Ungaria vor vor pune la punct detaliile transferului și toate celelalte detalii logistice în zilele următoare. 

Declarația oficialului din Ungaria vine la doar câteva zile după ce șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, anunțase  că există discuții cu Ungaria pentru transferul pacienților infectați cu SARS-CoV-2 aflați în stare gravă.

„Se știe deja că sunt discuții cu Ungaria. Se perfectează un mecanism prin care este posibil să folosim facilități (...) în zona transfrontalieră. Și acest lucru așteptăm să fie perfectat. Nu se poate perfecta într-o zi, două. Sunt discuții și așteptăm și de la colegii noștri să vină să ne spună cam care este soluția lor finală. Este posibil să se facă acest lucru, dar așteptăm de acolo să ne spună care este mecanismul agreat. Și, bineînțeles, vom vedea cum vom colabora cu ei. (...) Din zona de graniță și nu numai, pentru că putem să ducem și din București la Arad și de acolo să trecem granița. Problema este să se perfecționeze mecanismul de transfer - ce pacienți, câți pacienți, unde exact, medici, personal de legătură care să ajute acolo", a declarat Raed Arafat, pe din 8 octombrie, la Centrul Național de Coordonare și Conducere a Intervenției de la Ciolpani, într-o conferință de presă. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel