Ungaria a autorizat cel de-al doilea vaccin chinezesc

Ungaria a autorizat un al doilea vaccin chinezesc,  produs de CanSino Biologics. 

Compania chineză CanSino Biologics (CanSinoBIO) a anunţat luni că vaccinul său dezvoltat împotriva maladiei COVID-19 a fost autorizat pentru utilizare în regim de urgenţă în Ungaria, devenind astfel cel de-al doilea ser chinezesc care a fost aprobat în această ţară europeană.

Institutul Naţional de Farmacie şi Nutriţie din Ungaria a autorizat acest vaccin, comercializat sub numele de Convidecia, în baza rezultatelor interimare furnizate de un studiu clinic de fază III, a precizat compania chineză, potrivit Agerpres.

Ungaria este prima ţară din Uniunea Europeană care a autorizat şi a cumpărat deja vaccinuri anti-COVID-19 produse în China şi în Rusia, fiind iniţial criticată din cauza autorizărilor şi a negocierilor purtate pentru achiziţionarea acestor vaccinuri, desfăşurate separat de blocul comunitar european.

Recent, şi alte ţări europene şi-au exprimat interesul faţă de achiziţionarea unor vaccinuri din China şi Rusia, în contextul în care furnizările de vaccinuri occidentale au înregistrat o serie de întârzieri.

Ungaria a aprobat totodată un alt vaccin chinezesc, cel dezvoltat de China National Pharmaceutical Group (Sinovac), pentru utilizare pe piaţa sa internă.

Vaccinul produs de CanSinoBIO se administrează într-o singură doză şi este deja autorizat în China, Pakistan şi Mexic.


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție
Sirop de tuse, contaminat. OMS, avertizare globală

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel