Într-o lume în care stresul și agitația ne însoțesc la fiecare...
O cină plăcută îți poate ridica starea de spirit, dar una fadă și fără gust te poate lipsi de energie și vitalitate. Află din acest articol la ce produse ar trebuie să fii mai atent.
Știi că există alimente care, literalmente, consumă vitalitatea unei persoane, o epuizează e de energie, provoacă apatie, anxietate și depresie? Dacă dimineața nu vrei să te dai jos din pat, deși te-ai culcat suficient de devreme și ai dormit suficient sau plângi fără motiv, meseria ta preferată a devenit plictisitoare, atunci gândește-te: poate motivul se află chiar în bucătărie. Adică mâncarea nesănătoasă, care încearcă să te omoare
Ciupercile champignon te protejează împotriva tumorilor și previn ridurile. Când pot fi periculoase?
Unele produse care fură energie, afectează negativ digestia, contribuie la apariția excesului de greutate, conțin toxine care deprimă treptat organismul. Cu toții le mâncăm într-o măsură sau alta, așa că nu va fi posibil să spunem un „nu” ferm. Cu toate acestea, poți elimina treptat substanțele nocive sau cel puțin să le reduci consumul lor. Iată care sunt acestea.
Cafea. Nimeni nu spune că ar trebui să renunți la cafea imediat și pentru totdeauna. În cantități mici, cafeaua poate fi chiar utilă. Dar consumul regulat și exagerat are și un efect negativ asupra organismului. Pentru o scurtă perioadă de timp, cafeaua te va înviora. Abia după aceea, te vei simți mai rău decât înainte: va apărea oboseala și somnolența.
Consumul exagerat de cafea vine cu multe efecte secundare: bătăi rapide ale inimii, iritabilitate, excitabilitate emoțională crescută. Gândește-te bine, merită? Dacă bei cafea des, organismul nu va avea timp să se odihnească și să se refacă. În plus, menținerea echilibrului apei este incredibil de importantă. Iar cafeaua deshidratează, ceea ce afectează sănătatea. Înlocuirea acestei băuturi nu este atât de dificilă: consumă ceai verde, de fructe sau de hrișcă.
Quinoa, o sursă bună de antioxidanți. Cum se gătește și cum poate fi inclusă în dietă
Mâncare prăjită. Nutriționiștii vorbesc de multă vreme despre răul unor astfel de alimente. Cu toate acestea, renunțarea la carne prăjită, la chipsuri, la cartofi prăjiți și burgeri nu este atât de ușoară. Desigur, nimeni nu contestă faptul că această mâncare este foarte gustoasă, dar răul pe care îl poate aduce nu merită o clipă de plăcere.
În primul rând, este foarte dificil pentru organism să proceseze astfel de alimente. În loc să te încarci cu energie, o vei pierde în cantități uriașe. Drept rezultat, vei avea o senzație de greutate, oboseală și depresie. Dieta unei persoane ar trebui să conțină mai mult legume și, în loc de alimente prăjite, poți mânca întotdeauna mâncare înăbușită sau fiartă.
Carne roșie grasă. Mielul, carnea de vită și carnea de porc grasă necesită mult timp pentru a fi digerate și consumă multă energie. Carnea roșie conține triptofan, un aminoacid care te face să fii somnolent și obosit. Acest efect este sporit dacă o consumi pe stomacul gol, alături de o garnitură grea, de exemplu, orez, cartofi sau paste. Cel mai bine este să consumi carne de câteva ori pe săptămână și să înlocuiești alimentele bogate în amidon cu legume sau cereale.
Cherimoya, fructul care elimină toxinele și îmbunătățește starea de spirit
Dulciuri. Efectul ciocolatei, prăjiturilor și alte delicatese este similar cu cel al cafelei: la început vei simți un val de energie, apoi letargie, declin și somnolență. Explicația e simplă: zahărul crește nivelul de glucoză din sânge, astfel încât pancreasul începe să producă activ insulină.
Când zahărul revine în poziția inițială, se instalează foamea. Pentru ca astfel de fluctuații să nu apară, este mai bine să crești treptat glucoza. Pentru aceasta, trebuie să mănânci fructe, fructe uscate, miere, marmeladă. Sunt mult mai utile și în același timp foarte gustoase.
Pâine albă. Pâinea albă, prin însăși natura sa, este un carbohidrat procesat care crește nivelul de insulină, și scade nivelul glucozei. Grăsimile se acumulează în organism și o persoană simte o scădere a puterii. Acest lucru nu înseamnă că pâinea trebuie exclusă complet. Înlocuiește pâinea albă cu cereale integrale sau pâine de secară.
Căpșunile, bogate în vitamine și antioxidanți. Cinci motive să le consumi zilnic
Apa și sucurile carbogazoase. Nimic util nu poate fi găsit în aceste produse. Sucurile conțin o cantitate uriașă de zahăr, arome, substanțe chimice nocive, conservanți, îndulcitori artificiali. Ele funcționează la fel ca și pâinea albă sau dulciurile. Rezultatul consumului frecvent al sucurilor este oboseala constantă.
Dacă faci abuz de sucuri carbogazoase, pot apărea probleme cu inima, glanda tiroidă și digestia. Vei avea și insomnii. Bea apă plată, în care poți adăuga citrice, mentă sau ghimbir pentru gust.
Sosuri. Diversele sosuri din magazin conțin mult zahăr și conservanți, care provoacă schimbări frecvente de dispoziție și au un efect negativ asupra sistemului digestiv. Este mai bine să le prepari acasă din produse naturale.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
Într-o lume în care stresul și agitația ne însoțesc la fiecare...
Radiografiile și radiațiile din...
De ce să apelezi la medicamente...
Această vitamină îți protejează...
Acest tratament învinge cancerul și...
Acesta este unul dintre cele mai...
O substanță chimică nou identificată...
Acesta este semnul cancerului...