Ochii căprui, cea mai comună culoare...
Persoanele spitalizate cu COVID-19 și probleme neurologice, inclusiv accident vascular cerebral și confuzie, au un risc mai mare de a muri decât alți pacienți cu COVID-19, potrivit unui studiu publicat online astăzi de cercetătorii de la Montefiore Health System și Albert Einstein College of Medicine din revista Neurology, revista medicală a Academiei Americane de Neurologie. Aceste descoperiri au potențialul de a identifica și concentra eforturile de tratament asupra persoanelor cu cel mai mare risc și ar putea reduce decesele provocate de COVID-19.
Studiul a analizat datele de la 4.711 pacienți cu COVID-19 care au fost internați la Montefiore în perioada de șase săptămâni între 1 martie 2020 și 16 aprilie 2020. Dintre acești pacienți, 581 (12%) au avut probleme neurologice suficient de grave pentru a justifica creierul imagistică. Acești indivizi au fost comparați cu 1.743 pacienți non-neurologici COVID-19 de vârstă similară și severitate a bolii care au fost internați în aceeași perioadă.
„Acest studiu este primul care arată că prezența simptomelor neurologice, în special a accidentului vascular cerebral și a gândirii confuze sau modificate, poate indica un curs mai grav al bolii, chiar și atunci când problemele pulmonare nu sunt severe”, a spus David Altschul, doctor în științe medicale, șef al divizia de chirurgie neurovasculară la Einstein și Montefiore și profesor asociat în cadrul Departamentului de Chirurgie Neurologică Leo M. Davidoff și de radiologie la Einstein. „Spitalele pot folosi aceste informații pentru a prioritiza tratamentul și, sperăm, pentru a salva mai multe vieți în timpul acestei pandemii.”
Dintre persoanele care au fost supuse imagisticii cerebrale, 55 au fost diagnosticați cu accident vascular cerebral și 258 de persoane au prezentat confuzie sau capacitate de gândire modificată. Persoanele cu accident vascular cerebral au fost de două ori mai susceptibile de a muri (49% mortalitate) în comparație cu ceilalți (24% mortalitate) - o diferență semnificativă din punct de vedere statistic. Persoanele cu confuzie au avut o rată de mortalitate de 40%, comparativ cu 33% pentru celelalte. Cifrele sunt semnificative din punct de vedere statistic.
Mai mult de jumătate dintre pacienții cu AVC din studiu nu au avut hipertensiune arterială sau alți factori de risc subiacenți pentru AVC. „Această descoperire extrem de neobișnuită este în acord cu alte studii efectuate pe persoane cu COVID-19, sugerând că infecția cu noul coronavirus este în sine un factor de risc pentru accident vascular cerebral”, a spus dr. Altschul, care este, de asemenea, director chirurgical al Montefiore Comprehensive Center for AVC Care și co-autorul studiului.
Lucrarea este intitulată „Sindroamele neurologice prezic o mortalitate mai mare în spital în COVID-19”.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
Ochii căprui, cea mai comună culoare...
Prostata este o glandă mică, de...
Tromboza reprezintă formarea unui...
Medicul Cătălina Poiană a vorbit...
Adevărul despre sare. Greșeala pe...
Genele lungi și voluminoase au...
Acest ceai scade tensiunea arterială...
Tăieturile de hârtie: cu toții le-am...