Un tratament cu anticorpi dezvoltat de AstraZeneca, eficient împotriva variantei Omicron

Virus, tratament      FOTO cu caracter ilustrativ    pexels.com
Un tratament cu anticorpi dezvoltat de AstraZeneca s-a dovedit a-și păstra eficiența împotriva variantei Omicron. 

Compania AstraZeneca a anunţat joi că Evusheld, tratamentul său bazat pe o combinaţie de anticorpi cu acţiune prelungită, creat pentru a preveni COVID-19, îşi păstrează capacitatea de neutralizare împotriva variantei Omicron a virusului SARS-CoV-2, potrivit unor noi date medicale furnizate de un studiu pre-clinic, arată surse citate de Agerpres.

În cadrul cercetării, Concentraţia Medie de Inhibare (IC50) a tratamentului Evusheld - un parametru ce măsoară puterea neutralizatoare a unui anticorp - a fost de 171 ng/ml şi de 277 ng/ml în două studii cu rol de confirmare, valori care se înscriu în intervalul de neutralizare aferent titlurilor de anticorpi detectate la persoane care au fost infectate în trecut cu COVID-19.

Parametrul IC50 al Evusheld pentru varianta originală a virusului SARS-CoV-2, cunoscută în trecut şi sub numele de "tulpina din Wuhan", a fost de aproximativ 1,3 ng/ml, respectiv 1,5 ng/ml.

Studiul a fost realizat independent de compania AstraZeneca de către experţi de la Agenţia pentru alimente şi medicamente (FDA) şi de la Centrul de cercetare şi evaluare biologică din Statele Unite. Cercetarea a fost finanţată din fondul de cercetare al Guvernului american.

"Acest studiu arată că Evusheld îşi păstrează capacitatea neutralizatoare împotriva variantei Omicron. Prin combinarea a doi anticorpi puternici, care au acţiuni diferite şi complementare împotriva virusului - Evusheld a fost conceput pentru a ocoli o potenţială rezistenţă virală, odată cu apariţia unor noi variante de SARS-CoV-2", a declarat Mene Pangalos, medic specialist în neurofarmacologie şi vicepreşedinte executiv al companiei AstraZeneca.

"Evusheld este primul tratament bazat pe anticorpi cu acţiune prelungită care a primit autorizaţie de urgenţă în Statele Unite pentru profilaxia de pre-expunere la COVID-19, pe lângă autorizaţiile emise în alte ţări, iar noi colaborăm în prezent cu agenţiile de reglementare medicală la dosarele de autorizare privind utilizarea Evusheld pentru a trata COVID-19", a adăugat specialistul britanic.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel