Un produs ieftin din farmacie îți face părul puternic și frumos

Un produs ieftin din farmacie îți face părul puternc și frumos. Foto: Freepick @freepik
Un produs ieftin din farmacie îți vine în ajutor și te va ajută să ai un păr puternic și frumos.

Pentru a avea un păr frumos și sănătos trebuie să apelezi la un produs ieftin din farmacie. Unele doamne și domnișoare caută salvarea în procedurile costisitoare de la salon, uitând că îngrijirea la domiciliu face față perfect acestei sarcini.

Multe doamne habar nu au că proprietățile tonice ale cafelei sau mai degrabă ale cofeinei  se simt nu doar ce au consumat o ceașcă aromată dimineața, ci și atunci când folosesc  cafeaua pentru îngrijirea părului.

Cât de des trebuie să îți tunzi părul. Ce se întâmplă dacă nu o faci

Cofeina stimulează circulația sângelui și procesele metabolice în țesuturi, întărește și tonifică pereții vaselor de sânge, întinerește și protejează celulele de efectele nocive negative. 

Desigur, poți doar să freci cafeaua pe scalp, dar este totuși oarecum supărătoare și nu se potrivește persoanelor cu părul blond, deoarece cafeaua le va colora părul.

Mult mai eficient și mai ușor este să folosești cofeină lichidă, care poate fi cumpărată din farmacii. Doar adaugă o fiolă de cofeină la șampon (1 fiolă de cofeină la 100 ml de șampon). Folosește, apoi, șamponul în mod obișnuit.

Îți cade părul la duș? Poate fi din mai multe motive

O altă modalitate este, pur și simplu, să masezi scalpul cu cofeină lichidă și să o lași să acționeze 20 de minute, după care trebuie să-ți speli capul cu șamponul obișnuit.

De asemenea, poți folosi cofeină pentru a îmbunătăți și balsamul de păr. Adaugă o fiolă de cofeină în balsamul de păr și bucură-te de efect.

După doar câteva aplicații ale cofeinei, vei observa rezultatul. Singurul sfat este să nu folosești acest produs înainte de a merge la culcare, deoarece există o mare probabilitate ca nu doar părul va fi revigorat. 

BONUS. Vrei să ai părul ca în reclame? Acordă atenție modului în care îl îngrijești

 

Vrei să ai părul ca în reclame și toată lumea să te admire? Atunci trebuie să acorzi o atenție mare modului în care îl îngrijești. 

Dacă vrei să ai parul ca în reclame, adică strălucitor și sănătos, trebuie să te asiguri că nu faci o serie de greșeli, care pot distruge podoaba capilară. 

Nu îți perii părul înainte să-l speli. Părul de este mai slab și are tendința să se încurce. De aceea, înainte de a te spala pe cap, este indicat să-ți perii părul, astfel încât să nu se încurce și mai tare. De asemenea, după ce ai aplicat balsamul de păr, folosește-te de degete sau de un pieptene cu dinții rari. Apoi te poți clăti.

Piepteni doar vârfurile părului. Masarea scalpului stimulează circulația sângelui și părul va crește sănătos și frumos. Atunci când te piepteni, pornește din creștetul capului, spre vârfuri. 

Cum să îți usuci părul corect. Greșeala pe care o faci mereu, care duce la căderea părului

Te speli des pe cap. Scalpul se deshidratează când te speli des. Astfel, părul se usucă și pare fără viață. Dacă nu folosești zilnic produse de styling, atunci nu se recomandă să te speli prea des pe cap.   

Freci părul cu prosopul. După ce ți-ai spălat părul, nu trebuie să-l freci energetic cu prosopul, deoarece această acțiune dăunează firului de păr, făcându-l fragil.

Nu protejezi părul de căldură. Căldura este principalul dușman al părului. Feon-ul pentru păr, placa pentru păr, ondulatorul, peria electrică  - toate generează căldură. Pentru a evita deteriorarea părului, lasă-l mai întâi să se usuce natural, apoi poți folosi placa de păr sau ondulatorul. Ai grijă să le setezi la o căldură medie.

Exfoliantul cu dovleac, produs minune pentru călcâie moi și curate

Nu mai folosi fixative înainte de a te coafa cu feonul sau ondulatorul.  Fie că vrei să-ți faci bucle sau să-ți întinzi părul, nu te da cu fixativ înainte să utilizezi placa sau ondulatorul. Produsele de styling nu se împacă cu căldura degajată. Folosește fixativul doar după ce ți-au făcut bucle sau ți-ai îndreptat părul.

Tratezi vârfurile despicate. Dacă vârfurile părului au ajuns să se despice, nicio cremă nu le va trata. Doar foarfeca! Pentru a minimiza efectul vizual, poți aplica ceară de par sau un ser special cu ulei de argan. Dar aceste tratament nu repară firele despicate. Citește mai multe AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel