Un condiment din bucătărie poate fi foarte util pentru combaterea diabetului

Un condiment din bucătărie poate fi foarte util pentru combaterea diabetului. Foto: Freepick @rawpixel.com
Un condiment din bucătărie folosit deseori pentru condimentarea unor rețete, poate fi util și pentru combaterea diabetului.

Folosim multe condimente, dar există unul special care este plin de beneficii.

În bucătărie putem folosi multe alimente în scop terapeutic. De fapt, adesea nu știm că mâncăm alimente care sunt cu adevărat bune pentru sănătatea noastră. De multe ori ne gândim că doar fructele și legumele au beneficii pentru noi.

Și condimentele au un potențial mare pentru sănătatea noastră. Din acest motiv, astăzi vom vorbi despre un condiment care a devenit foarte popular în ultima vreme -  turmericul.

O sută de grame are 13 grame de apă; 10 grame de proteine; 3,20 grame de grăsime; 67 grame de carbohidrați; 22 grame de fibre. De asemenea, turmericul conține multe e vitamine. În special, iese în evidență prezența vitaminei E dar și a vitaminelor C, B6 și K. De asemenea, regăsim diverse minerale precum potasiu, sodiu, fier și zinc.

Laptele vegetal, o alternativă sănătoasă. Ajută în creșterea imunității, susține sănătatea inimii și funcția cerebrală. La ce trebuie să fiți atenți când alegeți laptele vegetal

Printre multele vitamine prezente în acest aliment, vitamina E este principală.  Acest lucru explică deja multe despre beneficiile turmericului. De fapt, vitamina E joacă un rol fundamental în corpul nostru. Funcția sa principală este de a fi un puternic antiinflamator și antioxidant. Vitamine E indicată și pentru protejarea vederii, dar și a oaselor.

Tocmai pentru că  are proprietăți antioxidante și antiinflamatorii, vitamina E este capabilă să încetinească apariția unor forme de cancer. Studiile realizate asupra acestui aliment au demonstrat potențialul pe care îl are asupra sănătății.

Ce impact au culorile din farfurie în corpul tău. Ce înseamnă dacă mănânci verde, portocaliu, roșu sau maro. De ce să ai o dietă colorată

Dozele recomandate de turmeric sunt de aproximativ 5 grame pe zi. Evident,  dozele se pot schimba de la subiect la subiect. Întotdeauna este mai bine să întrebi un medic, care să-ți recomande doza potrivită.

Pe lângă beneficiile pe care le-am enumerat mai sus, turmericul mai poate:

- scade nivelul colesterolului rău  prin creșterea colesterolului bun;

Dieta cu ouă: beneficii, contraindicații și meniul pentru 7 zile

- ajuta la slăbit, de aceea este indicat în dietele care vizează  pierderea în greutate;

- reduce arsurile la stomac;

- îmbunătățește starea de sănătate a pacienților cu Alzheimer;

- promovează vindecarea.

Cât de des ar trebui să te cântărești. ORA la care trebuie să te cântărești, de fapt

Turmericul este un condiment pe care îl avem în bucătărie, așa că este foarte disponibil și putem profita de aceste beneficii.

Turmericul combate diabetul

Printre diferitele studii care au fost făcute, a fost analizată și legătura dintre turmeric și diabet. Acest condiment pare a fi  perfect pentru controlul nivelului de zahăr din sânge la pacienții cu diabet â.

De fapt, turmericul ar reduce rezistența la insulină. Diabeticii ar putea, prin urmare, să introducă, cu ușurință, acest condiment în dieta lor. Turmericul poate fi folosit atât ca și colorant alimentar, cât și ca ingredient în sine. De asemenea, turmericul poate fi adăugat în produsele de patiserie, cum ar fi pizza sau pâinea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

Crossuri externe

pixel