Trei factori de risc majori duc la...
Pe 11 septembrie, anul acesta, Academy of World Records l-a premiat pe conf. dr. Victor Costache pentru realizarea primei operații complexe de disecție de aortă tratată endovascular. Chirurgul care profesor la Facultatea de Medicină din Sibiu, a anunțat, joi, că a realizat primele operații minim invazive pe valva aortică din Tunisia.
De altfel, de anul viitor, spitalul privat din Sibiu unde operează prof.dr. Victor Costache și alți medici români din țară și din Diaspora, dar și din străinătate, va deveni un centru de pregătire recunoscut la nivel european, în chirurgia cardiovasculară minin invazivă.
„Din 2019, spitalul nostru va fi integrat într-un program european de training. Deci, practic centrul nostru va fi un centru de training pentru operații minim invazive. Deja anul acesta am avut echipe din AKH (Viena n.r.) și SUA pentru chirurgia minim invazivă. Noi ne deplasăm în locurile unde vor să deschidă programele de chirurgie minim invazivă. Și astfel am realizat în acest week-end primele intervenții pe valva aortică, de pe continentul african. S-au realizat în Tunisia. Centrul nostru va fi recunoscut ca centru de training și avem echipe din toată Europa care vor veni la Sibiu", a declarat dr. Victor Costache, conform Agerpres, într-o conferință de presă, care a avut loc la Facultatea de Medicină unde este profesor.
Potrivit medicului Costache, în ultimii cinci ani a realizat, împreună cu medici români și străini, peste 6.000 de operații pe inimă, la adulți și copii, în spitalul privat din Sibiu. Câteva dintre ele au fost premiere naționale și internaționale.
Invitat recent la Interviurile DC MEDICAL, dr. Victor Costache a arătat că ar putea realiza, la Sibiu, atât transplant pulmonar cât și transplant de inimă, dar că statul român nu acceptă acreditarea spitalelor private din țară pentru astfel de intgervenții,preferând să trimită pacienții în străinătate ca să fie salvați pe sume uriașe.
„În 2014, am depus un dosar de acreditare a spitalului (privat din Sibiu, n.r.) pentru transplantul pulmonar, care nu s-a finalizat cu nicio vizită din partea Agenției Naționale de Transplant (....) Intenționam să depunem un dosar pentru transplantul cardiac – intervenții din care multe le-am făcut în Franța (unde s-a specializat, n.r.). Știți că, în România, sunt aruncate la gunoi cam 150 de inimi pe an, care ar putea salva tot atâtea vieți", spunea, la momentul respectiv, Victor Costache.
Interviul, integral, îl puteți urmări aici:
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
Trei factori de risc majori duc la...
Conf. univ. dr. Viorica Rădoi, coordonator al Departamentului de...
Acestea sunt cele mai importante...
Acesta este unul dintre cele mai...
Acesta este detaliul la care să fii...
Aceste alimente scad semnificativ...
Zgomotul alimentar, o preocupare...
Pacienții cu dizabilități, abandonați...