UMF Iași: Instanţa a respins definitiv o solicitare privind accesul studenţilor nevaccinați sau netestați la examene
16 iun 2021, 17:58

Decizia instanței
Universitatea de Medicină și Farmacie „Gr.T.Popa” din Iași a anunțat, oficial, că instanța a respins definitiv o solicitare privind accesul studenților nevaccinați împotriva COVID-19 sau fără un test negativ la examenele din sesiune.

Conform unui comuncat al UMF Iași, Asociația Liga Studenților din Universitatea „Al. I. Cuza”, alături de cinci studente ale Universității de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa”, ceruseră în instanță suspendarea unei decizii din 12 mai 2021, care prevede că, pentru a putea participa la sesiune, studenții vor prezenta, înainte de fiecare examen, un certificat de vaccinare, un test RT-PCR negativ nu mai vechi de 72 de ore, rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore sau o adeverință din care să rezulte că se află în perioada cuprinsă între a cincisprezecea și a nouăzecea zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2.

„Acțiunea în contencios administrativ privind suspendarea Deciziei nr. 516/12.05.2021 a fost respinsă inițial la Tribunalul Iași, însă sentința a fost atacată cu recurs la Curtea de Apel Iași. Astăzi, 16 iunie 2021, s-a pronunțat și Curtea de Apel Iași, în sensul respingerii recursului și menținerii soluției inițiale a Tribunalului Iași. Decizia este definitivă”, se arată în comunicatu UMF Iași.

UMF "Gr.T.Popa" precizează că decizia respectivă a fost emisă pe considerente legate de necesitatea prevenirii răspândirii infecției cu SARS-CoV-2, a protejării studenților, pacienților, cadrelor didactice și personalului medical din unitățile sanitare, în contextul prelungirii stării de alertă pe teritoriul României și în acord cu legislația în vigoare.

„De asemenea, conducerea Universității (...) a luat decizia de a efectua în mod gratuit testarea antigen rapid exudat naso-faringian, pentru studenții și angajații proprii”, se mai menționează în comunicat.

Potrivit informațiilor publicate pe portalul instanțelor de judecată, Curtea de Apel Iași a respins miercuri, ca nefondat, recursul formulat de trei studente față de decizia inițială a Tribunalului Iași, hotărârea fiind definitivă.

Reprezentanții Ligii Studenților din Iași au anunțat, pe 13 mai, că au început demersuri pentru suspendarea deciziei Consiliului de Administrație a Universității de Medicină și Farmacie "Gr.T.Popa" privind accesul studenților în sălile de examen doar în baza testelor sau vaccinurilor împotriva COVID-19.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?