ULIPRISTALUM ACETATUM - prospect

Foto: Pixabay
ULIPRISTALUM ACETATUM – prospect. Acțiune: Modulator selectiv al receptorilor pentru progesteron, cu inhibarea sau întârzierea ovulației.

ULIPRISTALUM ACETATUM – prospect: 

Denumiri comerciale: ELLAONE, ESMYA 

Forma: Comprimate

Indicații: 

EllaOne: contracepție de urgență. 

Esmya: tratament preoperator al simptomelor moderate sau severe ale fibroamelor uterine la femeile adulte aflate la vârstă fertilă.

Contraindicații: 

EllaOne: Hipersensibilitate; sarcină. 

Esmya: hipersensibilitate; sarcină și alăptare; hemoragie genitală de etiologie necunoscută sau din alte cauze decât fibroamele uterine; cancer uterin, cervical, ovarian sau mamar.

Atenție!: Nu se recomandă utilizarea de către femei cu astm bronșic sever, controlat insuficient prin tratament cu glucocorticoid cu administrare orală.

EllaOne: Contracepția de urgență cu EllaOne este o metodă ocazională. În niciun caz nu trebuie să înlocuiască o metodă contraceptivă cu utilizare regulată. EllaOne poate reduce eficacitatea unui contraceptiv hormonal regulat. Prin urmare, după utilizarea metodei contraceptive de urgență, este recomandată utilizarea unei metode contraceptive de barieră sigure pentru contactele sexuale ce vor avea loc până la următoarea menstruație. Nu este recomandată administrarea repetată a ellaone în același ciclu menstrual, deoarece nu a fost studiată siguranța și eficacitatea ellaone la administrare repetată în același ciclu menstrual. 

Esmya: Nu se recomandă utilizarea la pacientele cu insuficiență hepatică moderată sau severă sau cu insuficiență renală severă, cu excepția cazului în care pacienta este atent monitorizată.

Reacții Adverse: Cu frecvență mai mare de 1/1000: 

EllaOne: Tulburari ale dispoziției, cefalee, amețeli, greață, vărsături, dureri abdominale, mialgie, dorsalgii, dismenoree, dureri pelviene, vaginită, oboseală, nazofaringită, gripă, infecție a tractului urinar, tulburări ale apetitului alimentar, tulburări emoționale, anxietate, insomnie sau somnolență, tulburare de hiperactivitate, schimbări ale libidoului, migrenă, tulburări ale vederii, bufeuri, diaree sau constipație, xerostomie, dispepsie, flatulență, acnee, leziuni cutanate, prurit, menoragie, secreții vaginale, tulburări menstruale, metroragie, hemoragii vaginale, sindrom premenstrual, iritabilitate, frisoane, stare generală de rău, pirexie. 

Esmya: Amenoree, îngroșarea endometrului, bufeuri, tulburări emoționale, cefalee, amețeală, vertij, epistaxis, dureri abdominale, greață, dispepsie, xerostomie, flatulență, constipație, acnee, hiperhidroză, leziuni cutanate, dureri musculo-scheletice, dureri de spate, incontinență urinară, hemoragie uterină, chist ovarian, sensibilitate sau durere la nivel mamar, durere pelvină, metroragie, ruperea chisturilor ovariene, secreții genitale, umflarea sânilor, disconfort mamar, edem, oboseală, astenie, creșterea nivelului de colesterol și trigliceride plasmatice, creștere ponderală.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cum au fost afectați diabeticii de COVID. Ce s-a aflat abia acum

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel