Uleiul esențial care te scapă de stres și anxietate. Dr. Ioana Berciu: Este un amplificator natural al dispoziției!

uleiul esential foto:dr ioana berciu instagram & freepik
Uleiul esențial care te scapă de stres și anxietate. Dr. Ioana Berciu ne introduce în lumea acestui ulei minunat, dezvăluindu-ne secretele lui.

Uleiul esențial de geranium este o comoară aromată și terapeutică obținută prin distilarea cu aburi a frunzelor plantei Pelargonium graveolens, originară din Africa de Sud. Este apreciat pentru proprietățile sale cicatrizante, antiinflamatoare, analgezice, antiseptice și antifungice, fiind folosit încă din vechime pentru beneficiile sale remarcabile asupra pielii și stării de spirit. Dr. Ioana Berciu ne introduce în lumea acestui ulei minunat, dezvăluindu-ne secretele lui.

Vezi și: Ce poți face să previi atacul vascular cerebral. Depunerile de grăsime pe pereții arterelor pot bloca sângele către creier

”Uleiul esențial de geranium este obținut prin distilarea cu aburi a frunzelor de Pelargonium graveolens, o specie de plantă originară din Africa de Sud și are proprietăți cicatrizante, antiinflamatoare, analgezice, antiseptice, antifungice, astrigente apreciate încă din vechime”, a spus medicul Ioana Berciu, pe pagina sa de instagram.

Efectul de echilibrare a pielii

Uleiul de geranium are capacitatea de a echilibra producția de sebum, fiind un aliat de încredere pentru toate tipurile de ten, de la cel uscat la cel gras. Prin această proprietate, ajută la reducerea erupțiilor acneice, a iritațiilor pielii și a inflamațiilor. Este un veritabil tonic pentru piele, oferindu-i luminozitate și suplețe.

”Uleiul de geranium este cunoscut pentru capacitatea sa de a echilibra producția de sebum, ceea ce îl face benefic, atât pentru pielea uscată, cât și pentru cea grasă. Acesta poate ajuta la reducerea erupțiilor acneice, a iritațiilor pielii și a inflamațiilor”, a explicat medicul.

Îmbunătățește starea de spirit

Aroma dulce și florală a uleiului de geranium are un efect calmant asupra sistemului nervos, reducând stresul, anxietatea și depresia. Dr. Berciu subliniază că acest ulei este un amplificator natural al dispoziției, aducând bucurie și relaxare în viața cotidiană.

”Aroma dulce și florală a uleiului de geranium atenuează stările de stres, anxietate și depresie. Uleiul de geranium este un amplificator natural al dispoziției!”, a mai spus aceasta.

Proprietăți antiseptice și vindecătoare

Un aspect important evidențiat de dr. Ioana Berciu este capacitatea uleiului de geranium de a acționa ca un antiseptic natural. Prin urmare, este eficient în tratarea tăieturilor, rănilor și infecțiilor fungice. Acesta nu numai că previne infectarea rănilor, ci accelerează și procesul de vindecare, facilitând regenerarea pielii.

”Uleiul de geranium are proprietăți antiseptice naturale, ceea ce îl face util în tratarea tăieturilor, rănilor și infecțiilor fungice. El nu doar că împiedică infectarea rănilor, ci grăbește totodată procesul de vindecare”, a mai explicat dr. Ioana Berciu.

Deodorant natural și menținerea prospețimii

Aroma plăcută și proprietățile antibacteriene ale uleiului de geranium îl fac un deodorant natural ideal. Cu ajutorul său, este posibilă eliminarea neplăcutelor mirosuri corporale, oferind în schimb o senzație de prospețime și curățenie pe tot parcursul zilei.

”Parfumul său plăcut și proprietățile antibacteriene fac din uleiul de geranium un deodorant natural. Acesta ajută la eliminarea mirosurilor corporale și vă menține o senzație de prospețime”, a continuat aceasta. 

Vezi și: De ce să nu mai ții prosoapele umede în baie. Greșeala pe care o faci tot timpul și te îmbolnăvește

Uleiul de geranium, cu multiplele sale beneficii pentru piele și starea de spirit, se dovedește a fi un aliat esențial în ritualurile noastre de îngrijire personală și de bunăstare mentală. Așadar, alegeți cu încredere acest elixir aromatic pentru a vă revigora și împrospăta trupul și mintea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel