Această vitamină îți protejează...
Uleiul de usturoi se face prin distilarea cu aburi cățeilor de usturoi sau prin macerarea acestora într-un ulei. Usturoiul este cunoscut științific sub numele de Allium sativum și este cunoscut ca unul dintre cele mai sănătoase alimente pe care le puteți adăuga în dietă.
Beneficiile uleiului de usturoi includ capacitatea sa de a ajuta la eforturile de pierdere în greutate, calma durerile de cap, reduce inflamatia, stimula circulatia, optimiza digestia, și de a stimula funcția cognitivă și sistemul imunitar. Alte beneficii includ scutirea de congestie, scăderea nivelului de colesterol, și nivelurile normale de zahăr din sânge, arată Organic Facts.
Majoritatea beneficiilor pentru sănătate obținute prin uleiul de usturoi sunt atribuite conținutului ridicat de alicină, compuși sulfurați, aminoacizi cheie și enzime, precum și alți compuși antioxidanți.
Utilizarea uleiului de usturoi este populară pentru persoanele care se luptă cu obezitatea, tulburările metabolice, diabetul, hipertensiunea arterială, indigestia, un sistem imunitar slab, anemia, artrita, congestia, răcelile, gripa, durerile de cap, diareea, constipația și absorbția slabă a nutrienților, printre altele.
Vezi și: Fibroza chistică, cauze și tratament. Tusea și transpirația, semnale de alarmă
Uleiul de usturoi poate fi un remediu foarte eficient pentru constipație și inflamație în intestin, având în vedere conținutul ridicat de antioxidanți. Poate ajuta la îmbunătățirea digestiei și la stimularea mișcării peristaltice și chiar la reducerea riscului de diverse probleme gastrointestinale.
Alicina conținută de usuturoi este benefică pentru remedii topice și uz intern pentru calmarea condițiilor inflamatorii. Alicina este un compus antioxidant și antiinflamator foarte puternic, care poate ușura iritarea țesuturilor și poate reduce durerea articulațiilor și a zonelor localizate.
Mulți oameni folosesc ulei de usturoi pentru tratamentul sindromului metabolic, care tinde să fie însoțit de hipertensiune arterială, glicemie ridicată, colesterol ridicat și obezitate. Antioxidanții din acest ulei pot avea un impact direct asupra acestui sindrom, diminuând toți acești factori de risc și optimizând activitatea metabolică.
Dovezile sugerează că aplicarea unor cantități mici de ulei de usturoi la tâmple sau consumarea unei cantități mici din acest ulei concentrat poate ameliora rapid inflamația în tâmple și capilare. Acest lucru poate reduce apariția migrenelor și a durerilor de cap.
Alicina nu este doar unul dintre cei mai versatili și puternici antioxidanți pe care îi cunoaștem, dar se găsește și în concentrații extrem de mari în uleiul de usturoi. Antioxidanții sunt legați de scăderea stresului oxidativ, prevenirea îmbătrânirii premature și, de asemenea, reducerea riscului de diverse boli.
Natura hipoglicemică a uleiului de usturoi este bine cunoscută, deoarece poate ajuta la reglarea producției de insulină și a consumului de energie de către organism. Acest ulei este ideal pentru optimizarea activității metabolice și pentru a ajuta la prevenirea variației glicemiei.
Utilizarea uleiului de usturoi este cunoscută pentru a da startul metabolismului, ceea ce echivalează cu arderea pasivă a grăsimilor, pe lângă puterea de scădere a colesterolului a acestui ulei. Usturoiul poate ajuta, de asemenea, la suprimarea poftei de mâncare, în timp ce compușii sulfuri pot crea un sentiment de plenitudine.
Inhalarea uleiului de usturoi, similar cu consumul de usturoi, poate curăța rapid sinusurile și poate ușura presiunea. Dincolo de asta, însă, uleiul de usturoi poate reduce și sensibilitatea alergică, ajutând la minimizarea episoadelor astmatice și la reducerea congestiei.
Nu numai că uleiul de usturoi este plin de antioxidanți, dar are și proprietăți antibacteriene, antivirale, anti-fungice și antiseptice clare. Acest lucru îl face ideal pentru tratarea bolilor topice pe piele, în timp ce, de asemenea, stimulează sănătatea digestivă și eliminarea bacteriilor din intestin.
Studiile preliminare arată că extractul de ulei de usturoi poate minimiza pierderea osoasă și poate preveni osteoartrita prin creșterea nivelului de estrogen la femeile aflate la menopauză.
Acest ulei natural puternic vine împreună cu anumite efecte secundare. Poate să scadă tensiunea arterială și glicemia. În plus, poate cauze probleme la stomac, inflamație a pielii, sângerare în exces, mirosul corpului, și respirația urât mirositoare.
Sângerare: Ingredientele active din uleiul de usturoi au efecte anticoagulante, care pot fi periculoase pentru persoanele cu probleme de coagulare a sângelui.
Probleme cardiace: Acest ulei poate duce la o scădere a tensiunii arteriale și a colesterolului și poate provoca niveluri periculoase de hipotensiune arterială dacă este luat împreună cu medicamente de scădere a tensiunii arteriale.
Probleme de miros: Usturoiul este legendar pentru mirosul său puternic, care poate afecta respirația și mirosul corpului. Dacă consumați o cantitate excesivă de ulei de usturoi, este posibil să aveți respirație urât mirositoare și miros corporal, dar acesta este un efect secundar dificil de evitat.
Iritarea pielii: Datorită naturii foarte concentrate a ingredientelor active ale uleiului de usturoi, se știe că provoacă roșeață a pielii, iritații, umflături și chiar urticarie atunci când este aplicat local.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
Această vitamină îți protejează...
Acest truc simplu te scapă rapid de...
Acest tratament învinge cancerul și...
Acesta este unul dintre cele mai...
Acesta este detaliul la care să fii...
Aceste alimente scad semnificativ...
Trei factori de risc majori duc la...
Zgomotul alimentar, o preocupare...