Uleiul de pește, care este cea mai eficientă formulă de administrare

Ulei de peste
Uleiul de pește, recunsocut pentru o serie de beneficii pe care le aduce sănătății, este mai eficient atunci când este consumat în anumite condiții.

Uleiul de pește este unul dintre suplimentele dietetice cel mai des consumate la nivel mondial și nu este de mirare, deoarece este asociat cu o gamă largă de beneficii pentru sănătate. Printre beneficiile sale este recunoscută reducerea colesterolului și întărirea arterelor, îmbunătățirea sănătății mintale, facilitarea pierderii în greutate, îmbunătățirea sănătății ochilor și a pielii, și ameliorarea inflamațiilor articulare.

Dar, oarecum ironic, din cauza compoziției uleiului de pește, cel mai bine este absorbit atunci când este luat cu o masă bogată în grăsimi. Așadar, persoanele care utilizează suplimentul și în același timp încearcă să mănânce o dietă sănătoasă, este posibil să nu obțină cel mai bine din doza lor zilnică de ulei de pește.

Acum cercetătorii de la UniSA care colaborează cu colegii de la Universitatea din Queensland au finalizat un proces uman de mare succes cu privire la o nouă formulare de ulei de pește care se dovedește mult mai ușor absorbit chiar și atunci când sunteți într-o dietă săracă în grăsimi.

Absorbție mai mare 

Cercetătorii au dezvoltat un sistem de auto-emulsionare, de eliberare a medicamentelor (SEDDS) - AquaCelle Omega-3 EE - care în studiile randomizate, au arătat o creștere de șase ori a absorbției uleiului de pește pentru participanții care iau produsul AquaCelle.

Studiul, publicat în European Journal of Nutrition, a recrutat 60 de participanți la un test de o singură doză de 680 mg. Capsulele conțineau atât esteri etilici EPA, cât și DHA (omega 3s), cu și fără adăugarea de AquaCelle.

Cei cu AquaCelle au emulsificat imediat prin adăugarea de apă și absorbția și concentrația plasmatice din sânge au fost semnificativ mai mari în grupul care a luat capsulele cu un emulsionant adăugat.

Agenții de emulsionare sunt o combinație de uleiuri de fructe, cereale, semințe și nuci care ajută la emulsificarea uleiului de pește.

Profesorul de la Școala de Farmacie și Științe Medicale UniSA, Clive Prestidge, spune că cercetarea a vizat mecanismul de acțiune al formulării SEDDS și a descoperit calea către un produs mai eficient, cu rezultate în sănătate și potențial mai bun pentru consumatori.

„Echipa noastră a colaborat cu industria pentru a acoperi într-adevăr o problemă care afectează calitatea și impactul produselor lor de ulei de pește”, spune Prof Prestidge.

„Această cercetare și studiile clinice însoțitoare oferă o îmbunătățire verificabilă a capsulelor de ulei de pește”.

 

Sursa, aici.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel