Uleiul de nucă de cocos, 7 utilizări SURPRINZĂTOARE în casă! Cureți, repari, lustruiești

Apa de cocos Foto: Pixabay
De la bucătărie, la baie până la terasă, iată care sunt utilizările incredibile pe care le are uleiul de nucă de cocos le are. Ce puteți curăța, lustrui și repara cu el: 

Probabil știți deja că uleiul de nucă de cocos este un hidratant facial ideal, poate fi folosit în masca de păr hrănitoare, vă poate ajuta să vă albiți dinții și să-i faceți strălucitori, dar și că poate fi folosit ca demachiant. Este, să nu uităm, unul dintre uleiurile de gătit preferate. Dar el are și alte utilizări... în casă! Iată care: 

1. Scăpați de reziduurile etichetelor lipicioase

Știți filmul ăcela lipicios, care rămâne când dezlipiți etichetele? Aplicați puțin ulei de nucă de cocos pe partea lipicioasă și lăsați să stea timp de cinci minute. Apoi, stergeți cu o cârpă sau cu un prosop de hârtie. Uleiul de cocos poate ajuta, de asemenea, la scoaterea gumei de mestecat din păr sau de pe covor. Se procedează fix la fel. 

2. Ține insectele la distanță

Uleiul de nucă de cocos este un detractor ușor pentru insectele enervante și obositoare și dacă îl folosiți nici nu o să mai mirosiți ca un spray cu insecte. Se amestecă uleiul de cocos cu câteva picături de uleiuri esențiale (încercați citronella, rozmarin sau mentă) și frecați-l pe piele. În plus, uleiul de cocos va acționa, de asemenea, ca un hidratant delicat.

3. Curățați și restaurați articole din piele

Este nplăcut când cizmele, gențile și curelele din piele își pierd strălucirea și încep să pară descuamate. Uleiul de nucă de cocos poate fi folosit ca un balsam la fel de bine la lustruirea pantofilor - pur și simplu curățați pielea cu o cârpă umezită, lăsați să se  usuce, apoi lustruiți cu o cantitate mică de ulei de cocos, într-o mișcare circulară. La final folosiți o perie care să dea strălucire. La fel puteți proceda cu geci, genți, mănuși și cizme din piele.

4. Lustruiți mobila

Scaunele și mesele din lemn pot fi lustruite cu ulei din nucă de cocos la fel ca articolele din piele. Ștergeți lemnul cu o cârpă umedă, uscați, apoi frecați niște ulei de cocos pe lemn cu o cârpă curată într-o mișcare circulară. Lăsați lemnul să absoarbă uleiul timp de aproximativ 15 minute, apoi ștergeți-l cu o cârpă curată.

5. Îndepărtați petele de grăsime

Petele de grăsime de pe haine după ce ați făut cartofi prăjiți pot fi o corvoadă majoră când încerci să le îndepărtezi. Dar un „tratament” rapid cu ulei de cocos poate ajuta la eliminarea lor cu ușurință. Combinați uleiul de cocos și bicarbonatul de sodiu și transformați-l în pastă. Lăsați-l să stea câteva minute pe zona stropită, apoi ștergeți-l. Reaplicați după cum este necesar.

6. Condiționați tocătorul

Tocătoarele, acele plăci de tăiat din lemn, se pot crăpa și zgâria cu ușurință și pot colecta bacteriile periculoase la suprafață după fiecare utilizare. Dpă ce ați slăpat și uscat tocătorul, frecați cu un pic de ulei de nucă de cocos pe suprafață ca să păstrați lemnul hidratat și să scapăați de bacterii. 

7. Scăpați de mucegai și urmele de săpun uscat

Păstrați-vă dușul și cada de baie sclipitoare cu o soluție simplă de ulei de cocos. Amestecați-l cu bicarbonat de sodiu pentru a forma o pastă, apoi aplicați ușor peste orice pete de mucegai sau spumă de săpun. Lasă-l amestecul să-și facă treaba și ștergeți după 10-15 minute. Bicarbonatul de sodiu este cel mai bun în amestecul cu uleiului de cocos.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

Crossuri externe

pixel