Alimentația în sezonul rece poate fi...
Majoritatea dovezilor care susțin uleiul de măsline ca grăsime sănătoasă pentru inimă provin de la oamenii care trăiesc în țările mediteraneene, unde măslinele sunt din abundență. În medie, americanii nu consumă mult ulei de măsline. Dar, cei care folosesc chiar puțin ulei de măsline pentru a înlocui grăsimile mai puțin sănătoase, par să scadă riscul de boli de inimă, arată un nou studiu.
Cercetătorii s-au bazat pe datele de sănătate și dietă de la aproape 93.000 de adulți, în două studii începând din 1990. În următorii 24 de ani au existat aproape 10.000 de cazuri de boli de inimă în grupul din studiu. După ce s-au adaptat la alte obiceiuri dietetice, vârstă și alte riscuri legate de inimă, cercetătorii au descoperit că persoanele care au consumat cel puțin o jumătate de lingură de ulei de măsline pe zi au avut un risc cu 14% mai mic de boli de inimă, în comparație cu persoanele care nu foloseau uleiul de măsline deloc, notează health.harvard.edu.
După cum notează autorii, beneficiul provine probabil de la faptul că oamenii foloseau ulei de măsline în locul grăsimilor mai puțin sănătoase, precum untul, maioneza și margarina. Rezultatele lor au fost publicate în numărul din aprilie 2020 al Journal of the American College of Cardiology.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
Alimentația în sezonul rece poate fi...
Această metodă simplă ne ajută să...
Această vitamină îți protejează...
Acest tratament învinge cancerul și...
Acesta este unul dintre cele mai...
Acesta este detaliul la care să fii...
Riscul de a dezvolta cancer poate fi...
Acest truc simplu te scapă rapid de...