Ulei de corp împotriva vergeturilor: rețetă făcută în casă

Ulei de corp împotriva vergeturilor. Focus Key - Foto: Freepick @stockexpert
Ulei de corp împotriva vergeturilor, util pentru combaterea acestei probleme neplăcute.  Folosind o rețetă naturală putem preveni vergeturile.

Ulei de corp împotriva vergeturilor. Vergeturile sunt printre cele mai urate imperfecțiuni, deoarece, odată ce apar, cu greu pot fi eliminate complet. Vergeturile sunt cauzate de pierderea elasticității și a tonusului țesuturilor, din cauza modificărilor majore de greutate sau a sarcinii.

Vergeturile apar pe piele sub formă de dungi roșii-roșii, albăstrui și albe. Cele mai afectate zone ale corpului sunt sânii, burta și coapsele, dar nu este neobișnuit să vezi apariția acestei imperfecțiuni și pe brațe. Când pielea nu mai are nutrienții, iar colagenul produs nu mai este suficient, este necesar să se intervină cu produse cosmetice care pot preveni apariția vergeturilor.

Pofta de dulciuri poate fi redusă cu cinci alimente. Încearcă-le și tu

Ulei de corp împotriva vergeturilor. Acesta este un remediu natural eficient, deoarece va avea un efect hrănitor, regenerator și vindecător asupra țesuturilor, scrie viversano.net.

Iată care sunt proprietățile ingredientelor folosite pentru această rețetă de frumusețe:

- uleiul de migdale dulci este bogat în vitamine și acizi grași.  Este un excelent elasticizator al țesuturilor și combate pierderea tonusului tipic pielii deshidratate și prost hrănite;

- uleiul de măceșe este un ulei foarte bogat în vitamina E, acizi omega 3 și omega 6 capabili să acționeze eficient asupra pielii. Proprietățile măceșului sunt vindecătoare, liniștitoare și elasticizante. Utilizarea sa constantă reduce vergeturile.

- uleiul de avocado conține vitaminele A, E și D care au funcția de a contracara îmbătrânirea prematură a pielii, prevenind vergeturile și pierderea elasticității. Uleiul de avocado hrănește pielea, o hidratează, fiind un antioxidant eficient;

2 ingrediente din frigider pentru un ten perfect, fără puncte negre. Cum prepari masca minune

- vitamina E  este o substanță esențială pentru a menține pielea tânără, pentru a lupta împotriva radicalilor liberi și ca antioxidant. Acest ingredient sub formă lichidă întărește proprietățile celorlalte ingrediente din rețetă;

- uleiul esențial de mușcată este o esență cu proprietăți revigorante și îmbunătățește circulatia sângelui.  

Ingrediente pentru 50 ml de produs:  Ulei de migdale dulci - 16 ml, ulei de măceșe - 16 ml, ulei de avocado -16 ml, vitamina E pură - 2 ml ulei esențial de mușcată - 6 picături.

Metoda de preparare

Ulei de corp împotriva vergeturilor. Luați un recipient din sticlă închisă la culoare cu picurător și asigurați-vă că este curat și uscat. Turnați în el ulei de migdale dulci și vitamina E pură. În acest moment, închideți sticla și agitați foarte bine câteva secunde pentru ca vitamina E să se dizolve complet în uleiul de migdale dulci.

Adăugați unul după altul uleiurile vegetale de măceș și avocado. În cele din urmă, puneți și esența de mușcată. Închideți recipientul din nou și agitați de această dată timp de aproximativ un minut. Rețeta ta de ulei de corp anti-vergeturi este gata. Lăsați sticla să se odihnească câteva ore pentru ca toate ingredientele să se amestece perfect.

Cum se păstrează produsul

Uleiul de corp anti-vergeturi trebuie păstrat într-un loc rece și întunecat. Sticla asigură rezistența produsului pentru câteva luni.  În timpul utilizării acestui produs, vă recomandăm să atingeți ambalajul cu mâinile uscate. Asigurați-vă că sticla este întotdeauna bine închisă și curată.

Această rețetă de frumusețe te va ajuta să previi și să tratezi vergeturile, dacă vei folosi uleiul în mod regulat, în fiecare zi, chiar și de două ori pe zi. Capacitatea ingredientelor de a pătrunde adânc în țesuturi este  mai eficientă dacă masați pielea timp de cel puțin 10 minute. Masajul stimulează circulația și ajută la absorbția ingredientelor. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel