Turmericul, aliat prețios al frumuseții. La ce te ajută acest condiment din bucătărie

Turmericul, un condiment din bucătărie, un aliat prețios al frumuseții. Foto: Freepick @ stockimagefactory
Turmericul, un condiment din bucătărie, poate fi un aliat prețios al frumuseții și sănătății. Spre exemplu, poți să-ți decolorezi ușor părul cu turmeric.

Turmericul, un condiment din bucătărie, te ajută să-i conferi părului reflexe aurii. Decolorarea părului într-un mod natural este posibilă prin utilizarea unor remediilor naturale.

Printre acestea se numără și turmericul, un condiment de o culoare galben-portocalie foarte strălucitoare, care este folosit și în industria alimentară și textilă. Cu acest condiment nu  poți decolora părul negru, ci mai degrabă să dai o nuanță aurie părului șaten deschis. Trebuie să ai grijă să nu exagerezi cu acest condiment pentru a evita un efect prea galben al părului.

Atingerea feței, riscuri pentru sănătate. Cum să renunți la acest obicei

De obicei, persoanele cu un păr blond deschis ar trebui să evite turmericul și să opteze pentru alte produse care să le dea reflexe aurii. Acest condiment riscă să intensifice prea mult culoarea de bază, căreia îi dă o nuanță verzui.

Un avantaj al folosirii turmericului este că acest condiment  acționează, în mod natural, împotriva mătreții. După câteva aplicații, vei vedea că situația scalpului se îmbunătățește semnificativ. În plus, datorită acestui remediu natural, părul va fi mai luminos și mai moale .

Turmericul - Cum să decolorezi părul cu el

 

Decolorarea părului cu turmeric este foarte simplă. Ai nevoie doar de două ingrediente: apă și pudră de turmeric. Dozele variază în funcție de lungimea părului și de efectul pe care vrei să-l obții.

INGREDIENTE pentru o doză de produs: pudră de turmeric - 1 linguriță și un pahar de apă. În general, pune câte o linguriță de condiment la fiecare pahar de apă.

Important: înainte de a aplica tratamentul pe tot părul, trebuie să testezi pe o șuviță ascunsă pentru a nu avea surprize urâte.

METODĂ: Procedeul este foarte simplu: trebuie să dizolvi turmericul în apă fierbinte. După ce apa s-a răcit și pudra s-a lăsat pe fund, aplică apa pe părul uscat, lăsând-o să acționeze circa o oră.  Pentru a menține apa de turmeric pe păr, ar fi fine să-ți înfășori părul cu o folie.  După ce timpul a expirat, clătește  bine și spălă-te cu un șampon normal.

Bicarbonatul de sodiu, efecte asupra sistemului digestiv și nu numai. Poate preveni răcelile

Pentru rezultate de durată mai lungă, trebuie să aplici apă cu turmeric o dată pe săptămână timp de  o lună. Dacă vrei acest efect doar pe vârfuri,  poți pune apa de turmeric într-o sticlă și să o pulverizezi în zona dorită. Nu uita că acest condiment tinde să păteze, prin urmare, ai putea murdări fețele de pernă și prosoapele cu galben.

Șampon cu turmeric, pentru păr cu reflexe aurii. O altă modalitate de a-i da părului natural reflexe aurii, este să adaugi ulei de turmeric în șamponul pe care îl folosești zilnic. Pentru a pregăti un șampon de iluminat ai nevoie de 10 picături de ulei de turmeric la  200 ml de șampon. 

Uleiul de cuișoare, tratament pentru durerile de dinți. Cum îl prepari

Uleiul de turmeric se poate face acasă. Ai nevoie de ulei de susan - 500ml, pudră de turmeric - 3 linguri. Uleiul se toarnă într-un borcan de sticlă și se amestecă cu turmericul, apoi se închide cu un capac ermetic și se lasă la macerat timp de o săptămână.

În fiecare zi, borcanul trebuie agitat. După șapte zile, mută uleiul în altă sticlă, având grijă ca praful de turmeric să rămână în primul recipient. Uleiul de turmeric  poate fi folosit pentru îngrijirea părului, dar și ca hidratant pentru conturul ochilor, deoarece are un efect antirid.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel