Tulpina noului coronavirus, izolată, susțin cercetători chinezi

Teste
Cercetătorii din China anunță că au izolat tulpina noului coronavirus, o etapă esențială în crearea unui vaccin.

Tulpină, coronavirus. Cercetătorii chinezi au anunţat că au izolat cu succes tulpina noului tip de coronavirus care a provocat zeci de decese în centrul Chinei. Reuşita lor reprezintă o etapă crucială în procedura de creare a unui vaccin. Xu Wenbo, directorul Institutului pentru boli virale din cadrul Centrului pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor din China, a făcut acest anunţ duminică într-o conferinţă de presă, potrivit Agerpres.

Tot duminică, autorităţile din provincia Guangdong din sudul Chinei au emis un decret prin care i-au somat pe toţi rezidenţii să poarte măşti medicinale atunci când ies din locuinţe, în contextul eforturilor complexe depuse de oficialii chinezi pentru a preveni răspândirea virusului pe teritoriul ţării.

Tulpină, coronavirus. Numărul morților a ajuns la 56

Bilanţul epidemiei de pneumonie virală din China a urcat la 56 de morţi şi aproape 2.000 de persoane contaminate, au anunţat duminică autorităţile locale, la o zi după avertismentul lansat de preşedintele Xi Jinping în legătură cu o accelerare a propagării noului tip de coronavirus. Epidemia a ajuns deja în Europa şi în Australia, în pofida măsurilor luate de autorităţi pentru a încerca să limiteze propagarea infecţiilor. 
Începând de luni, agenţiile de turism chineze nu vor mai putea să vândă rezervări hoteliere şi sejururi în grup, a anunţat postul public de televiziune chinez - CCTV. Această criză s-a produs în sezonul sărbătorilor ocazionate de Anul Nou Chinezesc, când cetăţenii acestei ţări călătoresc în număr foarte mare, profitând de cele şapte zile de vacanţă pentru a fi alături de familiile lor, mai anunță sursa citată.

Aproape 500 de medici militari au fost transferaţi la Wuhan, metropola din centrul Chinei unde a apărut virusul în decembrie, un oraş plasat apoi, de facto, în carantină. Autorităţile chineze au anunţat construirea în regim de urgenţă a două spitale pentru pacienţii infectaţi cu noul tip de coronavirus.
Cincisprezece noi decese au fost înregistrate, printre care o primă persoană decedată în Shanghai, iar alte 688 de noi cazuri de infecţii cu coronavirus au fost confirmate, numărul infecţiilor ajungând la un total de 1.976 în întreaga ţară, potrivit Comisiei naţionale pentru sănătate.

Un prim oraş chinez, Shantou, aflat la peste 1.000 de kilometri sud faţă de Wuhan, va implementa duminică, începând de la ora locală 24:00 (16:00 GMT), măsuri de restricţionare a accesului pentru toate vehiculele - cu excepţia celor care au un rol esenţial - în această metropolă cu peste 5 milioane de locuitori. Autorităţile din Tianjin, care are peste 15 milioane de locuitori, au anunţat la rândul lor suspendarea începând de luni a curselor cu autobuzul pe distanţe lungi, devenind a doua mare metropolă chineză ce implementează o astfel de măsură după Beijing.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel