Tulpină nouă de COVID-19 în România, de ce se reinfectează cei vindecați? Prof dr Rafila, explicații

COVID-19
După ce trei pacienți vindecați de la Sibiu s-au reinfectat cu COVID-19 și ministrul Sănătății Nelu Tătaru a spus că e vorba de o tulpină nouă, prof dr Alexandru Rafila dă explicații

Coronavirusul care provoacă boala COVID-19 pare să facă mutații și, la fel ca la virusul gripat, ar avea cel puțin o nouă tulpină, a susținut Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, după ce trei pacienți din Sibiu care au trecut o dată prin boală s-au reinfectat. 

Însă profesorul dr Alexandru Rafila, care este și președintele Societății Române de Microbiologie, a spus cu totul altceva, într-o intervenție în emisiunea Subiectiv, de la Antena3.

„Nu avem informații referitoare la mutații. Inițial, s-a făcut o secvențiere a virusului la Institutul Cantacuzino. Am făcut și noi la „Matei Balș” - mutațiile care au fost detectate sunt punctiforme, adică sunt minimale și nu avem practic dovezi că există un virus care s-ar transmite mai ușor sau că ar provoca forme diferite de boală față de cele care s-au înregistrat acum câteva luni. Eu nu vreau să contrazic pe nimeni, vă spun un punct de vedere profesional și cam atât", a spus prof dr Alexandru Rafila.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel