De ce cancerul nu este considerat...
Coronavirusul care provoacă boala COVID-19 pare să facă mutații și, la fel ca la virusul gripat, ar avea cel puțin o nouă tulpină, a susținut Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, după ce trei pacienți din Sibiu care au trecut o dată prin boală s-au reinfectat.
Însă profesorul dr Alexandru Rafila, care este și președintele Societății Române de Microbiologie, a spus cu totul altceva, într-o intervenție în emisiunea Subiectiv, de la Antena3.
„Nu avem informații referitoare la mutații. Inițial, s-a făcut o secvențiere a virusului la Institutul Cantacuzino. Am făcut și noi la „Matei Balș” - mutațiile care au fost detectate sunt punctiforme, adică sunt minimale și nu avem practic dovezi că există un virus care s-ar transmite mai ușor sau că ar provoca forme diferite de boală față de cele care s-au înregistrat acum câteva luni. Eu nu vreau să contrazic pe nimeni, vă spun un punct de vedere profesional și cam atât", a spus prof dr Alexandru Rafila.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
De ce cancerul nu este considerat...
COVID duce la complicații grave și pe...
Ce trebuie să știi dacă ai 50 de ani. Ce îți influențează durata...
Intervenţie a pompierilor la Centrul...
Alimentul care reduce riscul de...
Medicamentul care reduce riscul de...
Carnea consumată frecvent care duce la CANCER. Îți afectează...
COVID a generat complicații pe termen...