Tulpina braziliană COVID, confirmată și în România. INSP ANUNȚĂ două cazuri
08 Martie, 20:26

Mutație nouă de COVID-19 descoperită în România, FOTO pexels
Două cazuri de infectare cu tulpina braziliană a infecției COVID au fost confirmate în România, informează Institutul Naţional de Sănătate Publică.

reprezentanții Institutului Național de Sănătate Publică au confirmat luni, 8 martie, două cazuri d einfectare cu tulpina braziliană a infecției COVID. ”Institutul Naţional de Sănătate Publică - Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile a fost informat de către laboratorul Institutului Naţional de Boli Infecţioase 'Balş' că în România au fost confirmate două cazuri de infectare cu varianta braziliană P.1. a SARS-CoV-2", susțin cei de la INSP.

Ar fi vorba de un bărbat în vârstă de 38 de ani, din Bucureşti, simptomatic, având condiţii medicale preexistente, fără istoric de călătorie şi fără contact cunoscut cu caz confirmat cu COVID-19, sursa neputând fi precizată. Iar al doilea caz este tot un bărbat, în vârstă de 57 de ani, din Capitală, simptomatic, având condiţii medicale preexistente şi care ar proveni dintr-un focar de colectivitate cu 3 cazuri, sursa posibilă fiind unul dintre colegi.

Ancheta epidemiologică pentru cele 2 cazuri este în desfăşurare, mai menţionează INSP, potrivit Agerpres. 

Ştiri Recomandate

Plante care te scapă de calculii biliari
AGOMELATINUM - prospect
BUPRENORPHINUM + NALOXONUM - prospect
CHLORAMPHENICOLUM - prospect
DOBUTAMINUM - prospect
Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Crossuri parteneri