Alarmant! Tulpina africană, imună la anticorpi
21 ian, 09:02
Infecția anterioară cu coronavirus ar putea să ofere mai puțină protecție contra noii tulpini.

Infecția anterioară cu coronavirus ar putea să ofere mai puțină protecție contra noii tulpini, susțin specialiștii, potrivit Antena 3. Aceștia speră că vaccinurile vor putea față acestei noi variante de SARS-COV-2.

Studiile arată că această variantă africană se atașează mai ușor și mai puternic de celulele umane, ceea ce explică și faptul că se împrăștie mult mai rapid decât variantele anterioare.

Studiile arată că anticorpii naturali sunt mai puțin eficienți, dar, din fericire, noua variantă de coronavirus, spun specialiștii, nu este cu nimic mai gravă decât variantele anterioare.

Dr. Simon Clarke, care este expert în microbiologie celulară la Universitatea din Reading, Anglia, a declarat: „Varianta sud-africană are o serie de mutații suplimentare, inclusiv modificări ale unora dintre proteinele spike ale virusului, care sunt îngrijorătoare”.

Proteina spike este ceea ce coronavirusul folosește pentru a intra în celulele umane. Mutațiile provoacă o modificare mai extinsă a proteinei spike decât modificarile din varianta obișnuită si pot face virusul mai puțin susceptibil la răspunsul imun declanșat de vaccinuri, a spus dr. Clarke citat de CNN


Ştiri Recomandate

Câte doze de vaccin a trimis România Republicii Moldova. MESAJUL președintelui
TIOGUANINUM - prospect


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Crossuri parteneri