Trucul PERFECT pentru chiftele moi și suculente

Ingredientele, modul de frământare și prăjirea sunt esențiale, astfel încât chiftelele să nu fie tari și uscate.

Realizarea chifteluțelor este foarte simplă și, în plus, rețeta poate fi completată cu sosuri de tot felul, care sunt adaptate gusturilor tuturor.

Acestea fiind spuse, singurul lucru de care trebuie să ții cont este, atunci când le pregătești, să aplici o serie de trucuri și recomandări, astfel încât să nu fie prea uscate și tari, lucru care strică întreaga rețetă, chiar dacă au sos. 

Trucuri pentru a face chiftelele moi

Ca în orice rețetă, primul lucru de luat în considerare sunt ingredientele. În acest caz, carnea tocată trebuie să fie de calitate și, dacă este posibil, nu tocată excesiv, deoarece va influența cât de suculente vor fi chifteluțele ulterior. 

În ceea ce privește ingredientele, pâinea este importantă. Acest truc este esențial pentru a obține chiftele suculente. Nu trebuie uitat pesmetul, care va trebui amestecat cu puțin lapte, înmuiind astfel carnea. 

Pasul următor - ar trebui adăugate diferite condimente, întotdeauna după gust, pentru a obține o aromă bună și pentru a evita utilizarea excesivă a sării. Se recomandă utilizarea pătrunjelului, deși poți adăuga și piper negru sau usturoi.

Odată ce ai carnea tocată, este timpul să faci bilele de chiftele. Cel mai bine este să le modelezi direct cu mâinile tale. Este posibil ca o parte din carne să se lipească de mâini, ceea ce este un semn bun, deoarece rezultatul ar trebui să fie bile suficient de suculente. Dacă sunt crude și deja uscate, atunci când le vei prăji vor fi și mai uscate.

Vezi cum se prepară Chifteluțe la cuptor, fragede și suculente. O rețetă absolut delicioasă, cu gust UNIC

În acest fel, atunci când le prăjești, trebuie să le dai prin făină și să le gătești la foc mediu. Trebuie avut grijă să nu fie prea gătite, deoarece carnea prea gătită tinde să devină uscată și tare. Cu toate acestea, trebuie să fie gătite suficient pentru a nu fi crude în interior. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel