TRIPTORELINUM - prospect

Foto: Pixabay
TRIPTORELINUM - prospect. Acțiune: Analog de gonadorelină; după stimularea iniţială a secreţiei de gonadotropină hipofizară, administrarea prelungită de goserelină inhibă secreţia gonadotropinei, cu supresia producerii de hormoni sexuali de către gonade.

TRIPTORELINUM - prospect

Denumire comercială: DIPHERELINE, GONAPEPTYL

Forma: pulbere pentru soluție injectabilă

Indicații: La bărbat: cancer de prostată avansat cu metastaze. La copil: tratamentul pubertăţii precoce la fetiţe < 8 ani şi băieţi < 10 ani. La femeie: tratamentul endometriozei cu localizare genitală sau extragenitală, fibrom uterin, cancer de sân; trat. infertilităţii feminine ca trat. complementar în fertilizarea in vitro urmată de transfer embrionar.

Contraindicații: Sarcină şi alăptare.

Atenție: Monitorizare clinică, biologică şi radiologică; prudenţă în metroragii, ovare polichistice.

Reacții adverse: La bărbat: tulburări urinare, dureri osoase, valuri de căldură, durere la locul de injectare, scăderea libidoului, impotenţă. La copil: la fetiţe mici hemoragii vaginale. La femeie: bufeuri de căldură, mucoasă vaginală uscată, cefalee, astenie, osteopenie, dureri pelviene şi/sau abdominale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel