Generația Z și tinerii Millennials...
Deși majoritatea femeilor cu această afecțiune nu solicită adesea tratament, este important să facă acest lucru, deoarece atât ea, cât și copilul pot avea de suferitu. Există soluții eficiente care să vă ajute să vă simțiți mai bine, notează University Health News.
Depresia netratată poate fi riscantă
Unul dintre riscurile majore ale depresiei netratate în timpul sarcinii este depresia postpartum. Dacă nu întreprindeți măsuri pentru a vă calma depresia acum, veți avea mai multe șanse să aveți depresie și după nașterea copilului.
Dar există și alte riscuri serioase de luat în considerare. Depresia înainte de nașterea copilului este asociată cu probleme de naștere; poate perturba creșterea fătului și duce la o greutate scăzută la naștere, naștere prematură și multe altele. Depresia în timpul sarcinii poate afecta, de asemenea, sănătatea copilului după naștere, ceea ce duce la o varietate de probleme de sănătate mentală și fizică.
Antidepresivele chimice în timpul sarcinii pot duce la efecte secundare și riscuri pentru copilul. Există însă și opțiuni naturale pentru tratamentul depresiei în timpul sarcinii despre care puteți discuta cu medicul dvs.
Opțiuni naturale pentru tratarea depresiei în timpul sarcinii
Omega 3 sunt cunoscute pentru combaterea depresiei și pot ajuta și în timpul sarcinii. Femeile însărcinate care au luat 1 g de capsule omega-3 timp de șase săptămâni au înregistrat o reducere semnificativ mai mare a scorurilor de depresie comparativ cu un grup de control care nu au folosit acest tip de tratament. În alt studiu, femeile care au luat 3,4 g pe zi de omega-3 au avut simptome depresive semnificativ mai mici după opt săptămâni decât cele administrate cu placebo. [Acest supliment este considerat sigur și nu a produs efecte adverse.
Nivelurile scăzute de omega-3 în sarcină cresc șansele de depresie postpartum, astfel încât aportul mai mare, ajuta la prevenirea depresiei și după nașterea copilului. Vizați cel puțin 1.000 mg de acizi grași omega 3 (DHA și EPA) zilnic.
Sportul este o soluție pentru prevenirea depresiei în general, iar dovezile par să sprijine aceeași teorie pentru depresia din timpul sarcinii.
Cercetătorii sugerează că rutina ideală de activitate fizică pentru femeile însărcinate este una cu intensitate scăzută până la moderată, adică blândă și adaptată fiecărei femei cu ajutorul medicilor.
Yoga poate fi o opțiune excelentă pentru a face exerciții fizice în timpul sarcinii. Blând și ușor, yoga s-a dovedit că reduce semnificativ nivelul depresiei la gravide.
Un studiu recent a descoperit că femeile care au petrecut mai mult timp stând în timpul celui de-al doilea trimestru au avut mai multe șanse să fie deprimate.
De asemenea, exercițiile fizice ajută femeile însărcinate să îmbunătățească starea cardiovasculară, să reducă riscul de diabet gestațional, să prevină creșterea în greutate și multe altele.
Terapia cu lumină utilizează expunerea la lumină pentru a trata depresia. Este extrem de sigur, iar studiile arată că poate fi util în tratarea depresiei prenatale. Terapia cu lumină este eficientă și pentru tratamentul depresiei postpartum.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
Această metodă simplă ne ajută să...
Această vitamină îți protejează...
Acest tratament învinge cancerul și...
Acesta este unul dintre cele mai...
Persoanele asigurate beneficiază de o...
Alimentația în sezonul rece poate fi...