Riscul de a dezvolta cancer poate fi...
Cercetările realizate de oameni de știință de la Institutul Wellcome Trust Sanger, Centrul de Cercetare Virus al Universității MRC din Glasgow și colaboratorii lor au sugerat că anumite medicamente antivirale utilizate în prezent în Occident ar putea să nu fie la fel de eficace împotriva tulpinilor noi și că trebuie realizate urgent studii clinice la pacienților din Africa Sub-Sahariană, pentru evaluarea strategiilor optime de tratament în această regiune.
Publicată în jurnalul Hepatology, descoperirea noilor tulpini aduce noi informații despre tratamentul cu hepatita C și dezvoltarea vaccinului la nivel mondial, și vine în sprijinul obiectivul Organizației Mondiale a Sănătății de a elimina hepatita C la nivel global.
Hepatita C este o boală hepatică cauzată de virusul hepatitei C (VHC), care este transmis în principal prin ace și expunerea la produsele din sânge. Infecția poate provoca ciroză și cancer la ficat, iar aproape 400.000 de persoane mor din cauza hepatitei C în fiecare an. La nivel global, aproximativ 71 de milioane de persoane au infecție cronică cu virusul hepatitei C, dintre care 10 milioane trăiesc în Africa sub-Sahariană și nu există vaccin curent pentru această infecție.
În 2016, Organizația Mondială a Sănătății și-a anunțat obiectivul de a elimina hepatita C, ca o problemă de sănătate publică, până în 2030, la nivel global. În lumea occidentală, medicamentele antivirale cu acțiune directă sunt eficiente împotriva tulpinilor multiple ale virusului și sunt în prezent adaptate la tulpinile găsite în țări cu venituri mari cum ar fi SUA și Marea Britanie.
Cu toate acestea, cercetarea privind acest tip de virusuri în Africa Sub-Sahariană și alte regiuni cu venituri mici a fost extrem de limitată. Accesul la diagnostic și tratament este scăzut și nu se știe dacă diferite locuri au aceleași tulpini ale virusului. Acest lucru va avea un impact imens asupra eliminării hepatitei C la nivel mondial, se arată într-un material de presă furnizat de Institutul Wellcome Sanger.
Pentru a investiga VHC în Africa Sub-Sahariană, cercetătorii au analizat cu atenție sângele a 7.751 de persoane din populația generală din Uganda și, folosind metode moleculare, au găsit HCV nediagnosticate la 20 dintre acești pacienți. Apoi au secvențiat genomii VHC de la aceste persoane și alte două probe de sânge de la oameni născuți în Republica Democratică Congo (DRC) și au descoperit trei tulpini complet noi ale virusului, pe lângă unele tulpini observate în Vest.
Dr. George S. Mgomella, autor principal al lucrării, de la Institutul Wellcome Sanger și Universitatea din Cambridge, a declarat: „În cel mai amplu studiu al hepatitei C din populația generală din Africa Sub-Sahariană, până în prezent am găsit o gamă variată de virusuri ale hepatitei C care circulă și, de asemenea, am descoperit noi tulpini care nu au fost niciodată văzute anterior. Cercetări suplimentare sunt necesare deoarece unele medicamente antivirale sunt eficiente împotriva tulpinilor specifice ale virusului hepatitei C și pot să nu funcționeze la fel în aceste populații".
Dr. Emma Thomson, autor principal de la Universitatea din Glasgow, a declarat: „Este important sa existe un efort concertat pentru a caracteriza tulpinile de hepatită C din Africa Sub-Sahariană la nivel de populație, pentru a ajuta țările acestea să aleagă tratamente optime pentru programele naționale. De asemenea, va fi important să informăm designerii viitorului vaccin care ar cataliza eliminarea hepatitei C până în 2030".
Cercetătorii au descoperit că metodele actuale de screening care folosesc detectarea anticorpilor au fost inexacte în Uganda și că detectarea virusului în sine ar fi probabil o metodă superioară pentru diagnosticarea infecției în populațiile cu risc ridicat. Cercetătorii au descoperit că multe dintre tulpinile găsite prezintă mutații în gene cunoscute ca fiind asociate cu rezistența la unele medicamente antivirale utilizate în mod obișnuit, dovedind că sunt necesare abordări atente pentru a diagnostica și trata VHC în mod eficient în Africa.
Dr. Manj Sandhu, autor principal al lucrării, de la Institutul Wellcome Trust Sanger și de la Universitatea din Cambridge, a declarat: „Studiul nostru scoate în evidență nevoia de investiții mai mari pentru oamenii din Africa și pentru zone în curs de dezvoltare ale lumii. Noi arătăm că există diferențe clare în VHC în lume, subliniind necesitatea de a înțelege aceste virusuri la nivel global. Munca noastră va ajuta la formarea politicii de sănătate publică și relevă faptul că studii suplimentare și studii clinice în Africa Sub-Sahariană sunt urgent necesare în cazul în care OMS își dorete să împlinească viziunea de a elimina hepatita C până în 2030".
Studiul poate fi găsit AICI.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
Riscul de a dezvolta cancer poate fi...
Această metodă simplă ne ajută să...
Această vitamină îți protejează...
Acest tratament învinge cancerul și...
Acesta este unul dintre cele mai...
Acesta este detaliul la care să fii...
Acest truc simplu te scapă rapid de...
Aceste alimente scad semnificativ...