Trei feluri ideale pentru diversificarea bebelușilor. Ingrediente: broccoli, roșii și ficăței

trei feluri ideale. FOTO Captura video @ Vorbeste Lumea Pro TV
Diversificatea alimentară, o provocare pentru părinți, dar și pentru cei mici. Claudia Neghină prezintă trei feluri principale, ușor de făcut.

Diversificarea alimentară pentru copii înseamnă pe lângă combinarea de legume, fructe și carne, astfel încât să acopere aportul de nutrienți necesari dezvoltării, și ceva imaginație în a-i atrage interesul celui mic pentru ceea ce se află în farfuria sa.

”Am venit cu trei idei de feluri principale, pentru că sunt multe mămici în pană de idei. Și eu rămân câteodată în pană. Știți ce îmi este însă ușor? Eu mâncând foarte sănătos, adaptez din mâncărurile pe care le pregătesc pentru mine pentru cea mică”, a spus fotomodelul Claudia Neghină, invitată în emisiunea ”Vorbește lumea” de la Pro TV.

Unul dintre felurile de mâncare pe care le-a prezentat Claudia, care este mama unei fetițe de un an, deci în plină perioadă a diversificării, este o budincă din broccoli și urdă, pregătită la cuptor, timp de 30 de minute.

”Conține o bucată de broccoli pe care am desfăcut-o în buchețele și am preparat-o la aburi, 3 ouă bătute, 200 g de urdă și 3 linguri de smântână, toate au fost puse într-un vas uns în prealabil cu unt”, a explicat fotomodelul.

Cel de-al doilea preparat sunt ”paste steluțe, speciale pentru bebeluși, îmbogățite cu vitamina B, sunt din grâu dur. Le-am fiert conform instrucțiunilor de pe ambalaj și apoi am făcut un sos de roșii, din roșii proaspete pe care le-a scufundat în apă opărită și le-am curățat de coajă, apoi le-am tras puțin în tigaie cu un cățel de usturoi și spanac”, a continuat mama Claudia.

Dacă aceste două feluri de mâncare au fost prezentate în forma lor final, necesitând mai multă vreme decât ar fi avut la dispoziție în platoul de televiziune, cel de-al treilea fel a fost pregătit în direct.

”Ficăței cu pire de cartofi și păstârnac. Am fiert ficățeii, 10 minute, în lapte. Așa sunt mult mai fragezi și se înlătură acel gust amărui. Ficățeii sunt recomandați începând cu vârsta de 9 luni și doar o dată pe săptămână. La cartofii fierți și păstârnac adăugăm o lingură de unt, îi pasăm, atât legumele, cât și ficățeii”, a mai spus Claudia Neghină.

La ce vârstă se începe diversificarea la bebeluși. Nutriționist: Alimentația vegetariană a copiilor, o opțiune

”Organizația Mondială a Sănătății recomandă introducerea proteinei animale, și în primul rând carnea, după vârsta de 6 luni, dar într-o cantitate controlată”, a explicat nutriționistul Alina Epure, la ”Neatza cu Răzvan și Dani” de la Antena 1, cu privire la diversificarea alimentației bebelușilor.

Potrivit acesteia, în social media circulă o multitudine de informații eronate în privința acestui aspect, fiind multe care recomandă introducerea într-un mod agresiv, ”în cantitate foarte mare și neasociată corect cu foarte multe legume, astfel încât să existe și un aport de fibre, iar de acii pot apărea diferite tulburări digestive: de la constipație până la o floră de putrefacție și alte dezechilibre bacteriene”. 
Astfel, în prima etapă a diversificării se introduc legumele, apoi fructele, iar după ce bebelușul s-a obișnuit cu aceste două mese se introduce și proteina animală, carnea, dar în cantitate mică, 5 grame (o linguriță), iar treptat această cantitate va fi crescută.  Citește mai departe AICI.

Vezi și: Apa, nerecomandată bebelușilor. Poate duce la convulsii, comă, leziuni ale creierului și chiar moarte

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel