Tratează natural AMIGDALITA. 4 plante vindecătoare

trateaza natural amigdalita FOTO: Unsplash @ Paulina H.
Cum poți ameliora natural simptomele amigdalitei? Care sunt cele mai bune ceaiuri pentru durerea în gât?

Amigdalita se referă la inflamația amigdalelor de la nivelul gâtului și determină apariția unor probleme deranjante, precum: durere în momentul înghițirii, înroșirea amigdalelor și, uneori, acoperirea acestora cu puroi. 

Cum se manifestă?

Amigdalita este determinată de agenți infecțioși, iar de cele mai multe ori este vorba de virusuri. Uneori, în etiologia acestei patologii apar și bacteriile, iar acestea determină forme mai grave de amigdalită.

Amigdalita poate fi însoțită sau nu de febră, iar principalele manifestări sunt durerea în gât, înroșirea amigdalelor și acoperirea acestora cu zone de puroi, mărirea ganglionilor de la nivelul gâtului, înghițire dificilă, congestie nazală și respirația urât mirositoare.

Remedii naturale

Pe lângă tratamentul indicat de medic, există anumite plante cu efecte terapeutice care pot fi consumate sub formă de infuzie, iar prin acțiunea lor antimicrobiană și antiinflamatoare, ameliorează simptomele bolii și ajută corpul să se vindece mai ușor.

Lavanda

Ceaiul de lavandă este unul dintre cele mai utilizate remedii naturiste pentru stările de agitație, depresie și anxietate. Ceaiul de lavandă reglează activitatea sistemului nervos central, dar intervine și în sănătatea sistemului respirator. 

Studiile de fitoterapie arată că lavanda are proprietăți antibacteriene și antiinflamatorii, efecte care ajută la scăderea încărcăturii bacteriene din amigdalită și reduce durerea în gât.

Mușețelul

Ceaiul de mușețel a fost folosit încă din cele mai vechi timpuri în medicina tradițională chineză. La fel ca și lavanda, mușețelul are efect de calmare și reduce tensiunea psihică. Mușețelul ajută la instalarea stării de relaxare în corp și crește calitatea somnului. 

Gargara cu ceai de mușețel poate fi utilă în tratamentul amigdalitei. Acest lucru se întâmplă mai ales datorită efectului antiinflamator al compușilor din mușețel. Ceaiul de mușețel ameliorează durerea și este folosit cu succes și în crampele din perioada menstruației.

Cimbrul

Pe lângă faptul că este un condiment care dă o aromă extrem de plăcută mâncărurilor, cimbrul este folosit în fitoterapie mai ales pentru afecțiunile aparatului respirator. Ceaiul de cimbru calmează tusea, reduce durerile în gât, iar specialiștii spun că poate fi folosit cu succes pentru vindecarea amigdalitei.

Salvia

Salvia conține numeroase principii bioactive cu efect antiinflamator și antioxidant. În fitoterapie, salvia este folosită pentru sănătatea cavității orale, iar gargara cu ceai de salvie are rol antiseptic și oprește respirația urât mirositoare. Aceste proprietăți fac ceaiul de salvie un remediu natural împotriva amigdalitei.

Unele studii arată că combinația dintre salvie și echinaceea este la fel de eficientă ca și cea dintre clorhexidină și lidocaină în tratamentul durerii în gât.

Vezi și: Amigdalita: cauze, simptome, diagnostic, tratament. Când este recomandată eliminarea amigdalelor

Tratează natural COLITA. 4 plante cu efect antiinflamator

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Ştiri Recomandate

AVC: Trei factori de risc majori. Doi provoacă AVC sever

Crossuri externe

pixel