Tratează micoza unghiilor acasă cu doar câteva produse naturale

 Trateaza micoza unghiilor, acasa, cu cateva produse naturale. Foto: Freepick @lenblr
Tratează micoza unghiilor acasă, cu doar câteva produse naturale, chiar dacă tratamentul este un proces complex, lung și costisitor.

Medicamentele pe care le folosește medicina tradițională pentru tratarea micozei unghiilor pot avea efecte secundare: de la indigestie la afectarea ficatului. Dar există o alternativă: tratează micoza unghiilor acasă, cu câteva produse naturale, care sunt sigure și accesibile.

Ai pete albe, galbene sau maro, dar și îngroșări sau crăpături pe unghiile de la picioare? Dacă nu este posibil să mergi la medic, începe tratamentul! O infecție fungică a unghiilor (micoză) poate fi cauzată de traumatisme ale unghiei sau ale pielii din jurul acesteia, o infecție în timpul unei pedichiuri, transpirația excesivă a picioarelor sau purtarea acelorași pantofi pentru o perioadă lungă de timp.

Cum se aplică rimelul corect și ce perie trebuie să folosești dacă vrei gene lungi și dese

Cel mai des de ciuperca unghiilor suferă persoanele de peste 60 de ani, cu un sistem imunitar slăbit, precum și cele care au diabet. Iată câteva remedii de casă pentru a trata ciuperca unghiilor.

Ulei de arbore de ceai. Uleiul esențial din frunze de arbore de ceai este un cunoscut agent terapeutic și cosmetic cu proprietăți antiseptice, antibacteriene și antivirale. Apropo, a fost folosit ca antiseptic în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, chiar înainte de inventarea antibioticelor. Uleiul de arbore de ceai tratează cu succes micoza unghiilor de la picioare. Aplică ulei de arbore de ceai pe unghia afectată cu un tampon de bumbac de două ori pe zi timp de 2-3 luni.

Masca pentru păr din maioneză de casă face minuni. Folosește-o și tu

Ulei de oregano. Extractele de timol și carvacrol conținute în uleiul de oregano au efect antifungic. Această plantă este considerată unul dintre cele mai bune condimente culinare. Din cele mai vechi timpuri, uleiul de oregano a fost folosit ca antiseptic, antibacterian, precum și ca sedativ și antioxidant. 

Pentru tratamentul ciupercii unghiilor, se recomandă aplicarea uleiului de oregano pe zona afectată de două ori pe zi, timp de cel puțin 3 luni. De asemenea, pentru a spori efectul de vindecare, uleiul poate fi folosit împreună cu uleiul din arbore de ceai și fenicul. Dar un astfel de tratament nu este potrivit pentru toată lumea, deoarece pot apărea iritații sau alergii pe piele.

Usturoi. Proprietățile antifungice și antimicrobiene ale usturoiului sunt cunoscute de sute de ani. Pentru tratarea micozei, în fiecare zi, timp de cel puțin 3 luni, pe unghia bolnavă se aplică usturoi zdrobit, care se ține 30 de minute. Dacă te deranjează mirosul, poți lua capsule de usturoi.

5 băuturi pe care trebuie să le bei zilnic dacă ai peste 50 de ani

Extract din frunze de măslin. Extractul din frunze de măslin este antifungic, datorită  oleuropeinei. Tratamentul va avea succes nu doar prin aplicarea unui extract din frunze de măslin pe o unghie bolnavă, ci prin administrarea capsulelor pe cale orală, de două ori pe zi. Este important să bei multă apă în timpul tratamentului.

Apă de gură. Se știe că apa de gură previne cariile și infecțiile fungice ale cavității bucale. Puțini știu că apa de gură este folosită și în lupta cu micoza. Pentru tratament, va trebui să ții picioarele într-o baie de apă de gură și apă curată, în proporție de 1: 2, cel puțin o oră în fiecare zi, până când ciuperca dispare.  

Cum să mănânci dacă ai micoza unghiei?

 

Include în dietă alimente care „nu-i plac” micozei unghiei. Vorbim despre:

- probiotice;

-  proteine, care conțin fier;

- pește, bogat în omega-3 și omega-6;

- lactate, bogate în calciu;

- vitaminele A și D.

Topiți puțină ciocolată neagră și aplicați-o pe față. Efectul uimitor pe care-l va da tenului

Remediile la domiciliu  pot dura luni de zile. Rezultatul va fi cu atât mai bun, cu cât începi mai devreme tratamentul și cu atât imunitatea este mai puternică. Dacă utilizarea remediilor de la domiciliu nu are succes, va trebui să consulți un medic. 

Și cu siguranță, dacă suferi de boli cronice grave, precum diabetul, nu ar trebui să începi să tratezi micoza cu remedii la domiciliu.

Nu uita că micoza trebuie tratată, deoarece, dezvoltându-se mai departe, poate pătrunde adânc în organism și afecta articulațiile.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel