Trăim mai mult dacă mâncăm alimente bogate în omega 3? Concluziile unui studiu

Omega-3
Un studiu a analizat dacă acizii grași omega 3 au sau nu legătură cu speranța de viață.

O nouă cercetare a analizat dacă consumul de acizi grași omega 3 ar contribui sau nu la o mai mare speranță de viață. Cercetători din Spania și SUA - Institutul de Cercetări Medicale Hospital del Mar (IMIM) din Barcelona, ​​Spania și Institutul de cercetare a acidului gras (FARI) din Sioux Falls - au descoperit că a avea niveluri mai ridicate de omega-3 în sânge ar putea prezice o rată a mortalității mai mică la persoanele cu vârsta peste 65 de ani.

De-a lungul a 11 ani, studiul a urmărit 2.240 de participanți și a analizat nivelurile de omega-3 din sângele participanților. Au împărțit participanții la studiu în patru grupuri: persoane cu un nivel ridicat de omega-3 care nu au fumat, persoane cu un nivel ridicat de omega-3 care au fumat, persoane cu un nivel scăzut de omega-3 care nu au fumat, persoane cu un nivel scăzut de omega-3, care a fumat.

Concluziile? Persoanele cu niveluri ridicate de omega-3 în sânge și care nu au fumat au avut cea mai mare estimare de supraviețuire. Persoanele cu niveluri ridicate de omega-3 care au fumat și cele cu niveluri scăzute de omega-3 care nu au fumat au fost aproape identice în ceea ce privește estimările de supraviețuire. În cele din urmă, persoanele cu niveluri scăzute de omega-3 în sânge și care au fumat au avut cea mai scăzută estimare a supraviețuirii.

”Acest lucru reafirmă ceea ce am văzut în ultima vreme. (...) Având un nivel mai ridicat al acestor acizi în sânge, ca urmare a includerii regulate a peștilor grași în dietă, crește speranța de viață cu aproape 5 ani. (...) Fumatul obișnuit îți ia 4,7 ani de la speranța de viață, la fel cum câștigi dacă ai un nivel ridicat de acizi omega-3 în sânge”, a afirmat autorul studiului, dr. Aleix Sala-Vila, cercetător postdoctoral în cadrul Grupului de cercetare pentru risc cardiovascular și nutriție al IMIM.

Reprezentanții Institutului Național de Sănătate din SUA susțin că omega-3 este unul dintre cele două tipuri principale de acizi grași polinesaturați care contribuie la formarea membranelor celulare, acizi „esențiali”. Aceștia se găsesc în suplimente, ulei de semințe de in, soia, ulei de canola, anumiți pești, inclusiv somon, ton și sardine, semințe de chia. Sursa NIHTrusted observă, de asemenea, că unele studii au sugerat că dietele bogate în omega-3 sunt legate de rate mai mici de cancer, un risc redus de boală Alzheimer și o reducere a simptomelor artritei reumatoide, arată Medical News Today.

Studiul a fost publicat în The American Journal of Clinical NutritionTrusted Source și poate fi consultat AICI.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel