TOPUL alimentelor care topesc grăsimea din jurul taliei

TOPUL alimentelor care topesc grăsimea din jurul taliei, FOTO Pexels @ Suzy Hazelwood
TOPUL alimentelor care topesc grăsimea din jurul taliei. Anca Alungulesei recomandă ca aceste grăsimi să fie ”tratate” cu grăsime.

Topul alimentelor care topesc grăsimea din jurul taliei, realizat de Anca Alungulesei, care susține că acest ”colăcel” este un semnal cu privire la existența unui nivel ridicat inflamatoriu în organism.

”Trebuie să ne concentrăm pe alimente care au rolul de a scădea inflamațiile la nivelul întregului organism, pentru că inflamațiile înseamnă predispozițiile către boală. Nu acum, ci într-un viitor”, a afirmat  Anca Alungulesei, terapeut în nutriție, în emisiunea ”Vorbește lumea” de la Pro TV.

Pe lângă acest prim semnal, mau susține Anca Alungulesei, este necesar să ne uităm la ce obiceiuri alimentare și ce alimente consumăm cu preponderență, consumul foarte mare de zahăr și de carbohidrați și care se asimilează foarte rapid, generează această ”căptușeală de grăsime, deoarece, organismul, ca să se protejeze îmbracă organele interne în grăsime”.

Topul alimentelor care ajută

Terapeutul în nutriție a realizat, totodată, și un top al alimentelor care ajută la arderea grăsimilor din zona abdominală, așa numitul ”colăcel”, și recomandă ca aceste grăsimi să fie ”tratate” cu grăsime.

Astfel, topul ce este format din grăsimi mononesaturate este:
- avocado (potasiu)

-nuci (magneziu)

-somon (vitamina D3)

-ou (proteină)

-ulei de cocos (nu conține colesterol).

”Un alt rol al grăsimilor mononesaturate este acela că scad inflamațiile, sunt bogate în Omega 3, fapt care înseamnă că corpul începe să se subțieze, începem să dăm jos din locuri în care este foarte dificil să dăm jos, în mod normal. Tot aportul de grăsimi ajută la sintetizarea și la absorția anumitor vitamine care sunt lipo-solubile și care nu pot fi absorbite decât în prezența grăsimilor. Recomandarea este să aducem aport zilnic de grăsimi, dar trebuie să fim foarte atenți și la cantitatea de grăsimi pe care o aducem în meniu”, a mai precizat Anca Alungulesei.

Vezi și: MONODIETA. Cum slăbești mâncând același aliment zilnic. Bilic: E o pauză, nu o soluție miraculoasă

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel