Tonifierea și slăbirea feței. Exerciții pentru eliminarea bărbiei duble

Obrajii rotunzi îți pot face fața să pară mai mare și mai în vârstă, chiar dacă ai o greutate corporală normală. Gravitatea și vârsta pot, de asemenea, să întindă și să slăbească mușchii obrajulor și a bărbiei, ceea ce duce la apariția bărbiei duble.  

Dieta și o rutină obișnuită de exerciții fizice pot să nu remedieze tampoanele de grăsime de pe obraji și față. Muschii faciali trebuie izolati, orientati si exercitati pentru tonifiere si slabire, la fel cum facem si cu ceilalti muschi ai corpului, notează Livestrong.

Obrajii fără grăsime

Pentru obrazul subțire și ferm, încercați acest exercițiu facial. În timp ce stai sau te ridici drept, înclină-ți capul înapoi pentru a privi spre tavan și împinge-ți bărbia afară. În același timp, sugeți obrajii cât mai mult posibil. Țineți această poziție timp de cinci secunde, relaxați-vă și repetați de 10 până la 15 ori.

Definiți pomeții

Subțiați și ridicați obrajii pentru a preveni apariția gușei și definiți pomeții cu acest exercițiu. Așezați-vă sau stați în poziție verticală și așezați degetele pe fiecare pomete pentru a ridica ușor pielea în sus și peste pomeți. Deschide gura pentru a forma o formă lungă, ovală. Mențineți timp de cinci secunde, relaxați-vă și repetați. Ar trebui să simțiți rezistență în mușchii obrajilor; aceasta tonifică și subțiază fața.

Eliminarea fălcilor

Pentru a scădea grăsimea din jurul gurii și bărbie, lucrați acești mușchi folosind două degete ale fiecărei mâini pentru a trage ușor în jos colțurile gurii. În timp ce mențineți această poziție pentru a crea rezistență musculară, ridicați gura zâmbind, ținând buzele închise. Numără până la cinci înainte de relaxare și repetare.

Tonifierea maxilarului

Pentru a tonifica linia maxilarului, încercați aceste exerciții de slăbire a feței. În timp ce stai drept, înclină-ți capul înapoi și privește spre tavan. Mutați buza inferioară pe buza superioară cât mai departe posibil. Ar trebui să simțiți rezistență în mușchii maxilarului și aproape de urechi. Mențineți timp de cinci până la 10 secunde, relaxați-vă și repetați de până la 15 ori.

Încercați acest exercițiu care folosește limba și mușchii gâtului pentru a reduce bărbia dublă. Întinde-te pe un pat, astfel încât capul să atârne de margine. Apăsați limba pe cerul gurii și ridicați încet capul astfel încât bărbia să fie îndreptată spre piept. Țineți această poziție cinci secunde. Relaxați-vă și repetați de cinci până la 10 ori.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel