Tineri la coadă la vaccinarea împotriva COVID. Dr Valeriu Gheorghiță: Nu este firesc; nu vreau să emit în momentul de față SUPOZIȚII
26 ian, 15:34
Medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare împotriva COVID, a declarat, într-o conferință de presă, marți, 26 ianuarie, că nu e ”firesc” ca mulți tineri să stea la coadă în această etapă a imunizării.
Doze de vaccin

Medicul infecționist Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare împotriva infecției COVID, a declarat jurnaliștilor marți, 26 ianuarie, că se vor face verificări legat de prezența unor persoane tinere la coadă pentru imunizare, deși aceștia nu fac parte din instituții-cheie și din categoriile de oameni care sunt incluși spre vaccinare în a doua etapă a strategiei.

”Vom verifica și vom transmite informația către DS pentru a verifica care este situația din spitalul respectiv, din centru de vaccinare respectiv. Șă știți că primim și noi foarte multe sesizări de acest gen. Ele necesită a fi evaluate și stabilit punctual care sunt și dacă sunt abateri de la strategie, dacă s-a respectat sau nu procedurile, iar acest tip de evaluare se face de către Direcția de Sănătate Publică. 

Evident că suntem în total dezacord cu respectarea strategiei și dezaprobăm orice orice activitate care nu respectă procedurile și instrucțiunile în vigoare. Ne dorim ca fiecare centru de vaccinare să aibă cât mai bine pusă la punct activitatea atât în ceea ce privește circuitul persoanelor, cât și respectarea procedurilor medicale de vaccinare. Fiecare centru de vaccinare are un coordonator care are în atribuție organizarea activităților din fiecare centru de vaccinare. Acel coordonator are instrucțiunile la îndemână, are procedurile și trebuie să se asigure de buna funcționare a centrului de vaccinare”, a declarat medicul Valeriu Gheorghiță.

Întrebat dacă nu se pot face verificări pe loc, la acel centru de vaccinare legat de prezența unor persoane care stau la coadă la vaccinare, fără programare, doctorul a răspuns:

”La un centru de vaccinare nu ar trebui să fie prezente persoane care nu sunt programate. Dacă rămân doze suplimentare, tocmai pentru a nu irosi acele doze, atunci se pot vaccina persoanele cu respectarea strategiei, persoane care sunt prevăzute în aceeași etapă, dar niciun caz nu este firesc să fie coadă de persoane tinere care, potențial, nu ar fi regăsite în această etapă a strategiei. Nu vreau să emit în momentul de față supoziții până nu avem o evaluare de la  acel centru, evaluare care trebuie făcută de DSP”.


Ştiri Recomandate

LORNOXICAMUM - prospect
L-ORNITIN L-ASPARTAT - prospect
Dr Beatrice Mahler: tulpina sud-africană pune probleme
PONATINIBUM - prospect
SULFASALAZINUM - prospect
Primele animale din lume vaccinate împotriva COVID-19
PODOPHYLLOTOXINUM - prospect


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Crossuri parteneri