Țesut cardiac menținut în viață șase zile. Realizare utilă testelor mai ample a terapiilor cardiace

Inima
Teste ample a unor medicamente sau terapii vor fi posibile direct pe inimă, după ce oamenii de ștință au reușit să creeze un mediu care ține în viață și perfect funcționat felii de inimă timp de mai multe zile. 

Cercetătorii de la Universitatea din Louisville au dezvoltat un sistem ușor reproductibil, care le permite să păstreze felii de inimi umane în viață pentru o perioadă mai lungă de timp, permițând teste mai ample la noi medicamente și terapii genetice, potrivit sceincedaily.com.

Acest nou sistem de cultură biomimetică imită mediul unui organ viu, prin stimulare electrică și oxigenare continuă, menținând viabilitatea și funcționalitatea segmentelor inimii timp de șase zile. Sistemele anterioare de cultură au păstrat felii de inimă funcționale timp de cel mult 24 de ore. Durata extinsă de viabilitate va permite testarea preclinică îmbunătățită a noilor medicamente pentru eficacitate și toxicitate.

"Această nouă metodă menține feliile inimii complet funcționale timp de șase zile în mediul culturii, ceea ce facilitează testarea eficacității terapiei cu insuficiență cardiacă și a cardiotoxinelor pe țesutul cardiac uman, fără a fi nevoie de un om viu", a declarat Tamer MA Mohamed, care a condus cercetarea.

Sistemul oferă acces la sistemul complet multicelular 3D, care reflectă starea funcțională și structurală a inimii într-o persoană vie.

„Acest sistem va economisi timp și costuri de studii clinice în timpul cercetării de primă fază, care include testarea pentru toxicitate și dovada de eficacitate”, a spus Mohamed. „În plus față de medicamente, am demonstrat eficacitatea sistemului în testarea terapiei genice.”

Mediul optimizat pentru susținerea felii de țesut inimii este descris într-un articol publicat online săptămâna trecută în "Circulation Research", o publicație a American Heart Association.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel