Testele rapide COVID-19, raportate obligatoriu din 4 ianuarie

Teste rapide. Foto: Pixabay
Autoritățile au decis ca rezultatele la testele rapide de detectare a COVID-19 să fie declarate obligatoriu, în România, de luni, 4 ianuarie.

Pe lângă testele PCR, laboratoarele medicale, medicii de familie și spitalele trebuie să transmită și rezultatele rapide la testele antigen pentru SARS CoV-2. Decizia vine după ce, în ultima perioada, numărul testărilor PCR pentru COVID-19 a scăzut semnificativ.

Dar precizia acestor teste rapide este disputată. Părerile sunt împărțite: în timp ce unii medici spun că precizia lor este de peste 90%, alții susțin că ar fi mai mult de 50%.

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a confirmat pentru Antena 3, că de săptămâna viitoare, rezultatele testelor antigen vor fi raportate obligatoriu de toată lumea, acest lucru însemnând spitale, medici de familie și laboratoare medicale.

Astfel, cel mai probabil, de luni, în raportarea zilnică făcută de Grupul de Comunicare Strategică vor apărea și rezultatele acestor teste rapide.

În ultimele săptămâni, testele PCR au fost din ce în ce mai puține, iar vânzarea testele rapide a fost interzisă în farmacii. Totuși, ele se găsesc de vânzare on-line. Medicii le atrag atenția celor care folosesc aceste teste rapide comandate pe internet să fie foarte atenți cum își recoltează probele.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Ce sunt problemele digestive și de câte tipuri. Care sunt primele simptome ale acestora

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel