Terapie antiinflamatorie promitățoare. Ar ajuta la găsirea unui tratament și împotriva COVID

corp uman
Cercetători din mai multe țări au descoperit un compus asemănător unui medicament care blochează o cale inflamatorie esențială.

Experți de la Institutul Walter și Eliza Hall, SUA, susțin că au găsit un compus similar unui medicament care blochează inflamația și care ar utea sta la baza creării unui nou tratament pentru o serie de boli, inclusiv infecția COVID-19.

Cercetătorii cred că acest compus ar putea preveni reglarea în sus a CD14, o proteină inflamatorie cheie. ”Blocarea căii CD14 poate reduce severitatea multor boli și poate salva vieți. (…) Sarcina CD14 este de a detecta infecția, ajutând la stimularea inflamației pentru a elimina un agent patogen. (...) Echipa noastră a folosit tehnologia CRISPR pentru a căuta gene care să ajute la creșterea nivelului CD14 (...) În mod interesant, un inhibitor asemănător unui medicament blochează proteina produsă de una dintre aceste gene. Am constatat că acest compus ar putea bloca creșterea CD14 și inflamația consecventă în laborator, ceea ce este incredibil de promițător”, susține profesorul Seth Masters, potrivit unui comunicat al Institutului citat.

Potrivit acestuia, dacă acest compus ar putea fi transformat într-un medicament sigur și eficient, acesta ar putea ajuta la tratamentul multor boli inflamatorii.

Studiul, AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel