Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Tensiunea arterială: carbohidrații care ar ajuta la reglarea ei. Posibile noi medicamente
04 iul, 08:58
Tensiunea arterială pare să fie reglată de un anume tip de carbohidrați, sugerează un studiu. Cercetătorii speră ca descoperirea să-i ajute în crearea de noi pastile.
Hipertensiunea arterială

Tensiunea arterială, carbohidrați. Cercetători de la Universitatea din Copenhaga și Rigshospitalet au demonstrat, printr-un studiu pe șobolani, că un anumit tip de carbohidrat joacă un rol important în reglarea tensiunii arteriale în corpul uman. Aceștia speră ca descoperirea lor să contribuie la crearea de noi medicamente pentru hipertensiune arterială. Potrivit sciencedaily, 1 din 5 danezi suferă de hipertensiune arterială, iar datele Asociației Daneze din Inimă susțin că 1 din 4 danezi va muri din cauza bolilor cardiovasculare.

Tensiunea arterială, carbohidrați: hormon peptidic important

„Poate fi un pariu foarte bun pentru un mod modern de a trata hipertensiunea arterială fără efecte secundare, cum ar fi sincopa. De mult timp a fost cunoscut faptul că acest hormon peptidic este extrem de important pentru tensiunea arterială, dar până acum nu a fost posibil să se utilizeze în tratament. Această constatare a fost posibilă numai pentru că am colaborat între discipline și am combinat cercetarea de bază și cea clinică", spune profesorul Jens Peter Gøtze de la Departamentul de Biochimie Clinică din cadrul unității medicale Rigshospitalet.

Hipertensiunea arterială și hipotensiunea ar putea avea consecințe negative asupra sănătății și pot duce la boli cardiovasculare și, respectiv, la sincopă. Acum, cercetătorii de la Universitatea din Copenhaga și Rigshospitalet știu un pic mai mult despre factorii care ajută la reglarea tensiunii arteriale. Noile rezultate ale cercetării au fost publicate în revista științifică, Journal of Biological Chemistry. În colaborarea interdisciplinară dintre cercetătorii de la Universitatea din Copenhaga și Rigshospitalet, doctorandul Lasse Holst Hansen a descoperit o formă particulară de carbohidrați sau zahăr pe un anumit hormon peptidic la om.

În plus, în testele cu șobolani, echipa de cercetare a constatat că hormonul peptidic cu această formă particulară de zahăr afectează reglarea tensiunii arteriale. Ei speră că, pe termen lung, rezultatele lor pot fi folosite pentru a dezvolta medicamente mai bune pentru hipertensiune arterială.

Tensiunea arterială, carbohidrați: hormon secretat de inimă

Cercetătorii au arătat modul în care un anumit tip de zahăr se atașează la un hormon peptid numit peptidul natriuretic atrial (ANP). Acest hormon este secretat din inimă și este important pentru reglarea tensiunii arteriale și a echilibrului fluidelor în organism, potrivit sciencedaily.

În modelele pe animale, autorii studiului au sesizat că acest hormon cu și fără zahăr se comportă diferit, ceea ce, susțin ei, le oferă o perspectivă asupra unui nou mecanism de reglementare a acestor procese fiziologice importante în organism.

Cercetătorii vor să aprofundeze studiile despre funcția zahărului în această situație și studiile despre modul în care inima reglementează atașamentul zahărului. Ei mai vor să analizeze și pe oameni ca să afle dacă fenomenul este mai răspândit la unii pacienți decât la alții – un exemplu ar fi pacienții cu insuficiență cardiacă.


Ştiri Recomandate

Expunerea la nicotină în primii 4 ani de viață, probleme de hiperactivitate și conduită
Test de sânge care arată ritmul personal de îmbătrânire
Locuințe pentru medici, Satu Mare. 13 apartamente ANL repartizate
Dr Stefan Voiculescu despre riscul cancerului de sân, când și de ce apare
Trei cazuri de scarlatină, la o școală din Drăgășani
Antigripal: 29.235 de suceveni s-au vaccinat până la 1 decembrie
Blocul Operator Central al SUUB va fi redeschis. 11 săli de operație moderne
Ministerul Sănătății, ultimele informații despre REZIDENȚIAT 2019
Comentarii