Tensiune arterială: medicamentele care prelungesc viața vârstnicilor

Medicamente
Medicamente prescrise pentru tensiunea arterială îi ajută și pe cei mai fragili vârstnici să aibă o viață lungă, susține un studiu.

Timp de 7 ani, cercetătorii au analizat datele despre aproape 1,3 milioane de persoane în vârstă de 65 de ani și mai mari din Lombardia, nordul Italiei, care veau trei sau mai multe rețete de medicamente pentru hipertensiune arterială în 2011-2012. Luând în considerare factori legați de vârstă, sex și starea de sănătate, autorii studiului au împărțit vârstnicii în patru grupuri de stare de sănătate: bun, mediu, sărac sau foarte sărac.

Concluziile: probabilitatea decesului a fost de 16% pentru cei cu o stare de sănătate bună la începutul studiului; probabilitatea mortalității a crescut progresiv până la 64% pentru cei cu o sănătate foarte slabă; cei care luau medicamente de tensiune au avut o probabilitate cu 44% mai mare dacă au început într-o sănătate bună și cu 33% mai puțin probabil să moară dacă au început într-o stare de sănătate foarte proastă, se arată într-un comunicat al Asociației Americane a Inimii. Un model similar a fost observat cu decesele cardiovasculare.

Studiul, AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel