Boli cardiovasculare, risc de deces dublu sau triplu legat de anumite temperaturi

Atac de cord, boli cardiace
În Kuweit, o țară cunoscută pentru vremea caldă, certificatele de deces dezvăluie că în zilele în care temperaturile au trecut de 42,7 grade C, numărul deceselor cauzate de boli cardiovasculare a crescut dramatic.

Potrivit unui studiu, persoanele care trăiesc în regiuni calde pot avea un risc deosebit de mare de deces din cauze cardiovasculare.

Când temperaturile ating extremele unei temperaturi medii zilnice de 42.7 grade C, numărul deceselor cauzate de boli cardiovasculare se poate dubla sau tripla. Cercetătorii remarcă faptul că aceste descoperiri ridică îngrijorarea că, în mod tradițional, regiunile calde ar putea fi deosebit de vulnerabile la decesele cardiovasculare legate de căldură, potrivit unei noi cercetări publicate în Circulation, jurnalul pilot al Asociației Americane a Inimii.

Cea mai ridicată temperatură de pe pământ din ultimii 76 de ani, 53.8 grade C, a fost înregistrată recent în Kuweit. Având în vedere temperaturile constant ridicate în Kuweit, cercetătorii au examinat relația dintre temperatură și peste 15.000 de decese legate de cardiovasculare în țară. Toate certificatele de deces din Kuweit, din 2010 până în 2016, care au menționat „orice cauză cardiovasculară" pentru persoanele cu vârsta de 15 ani și mai mari au fost revizuite pentru acest studiu.

Comparativ cu numărul de decese în zile cu cea mai scăzută temperatură a mortalității (temperatura medie zilnică de 35 grade C, când au murit cele mai puține persoane), când temperatura medie de 24 de ore a fost extremă (43 grade C sau mai mare), anchetatorii au constatat:

În general, un risc de 3 ori mai mare de a muri din orice cauză cardiovasculară;

Barbatii au fost mai afectati de temperaturile extreme, cu o rata de deces de 3,5 ori mai mare;

Rata de deces în rândul femeilor a fost cu aproape 2,5 mai mare;

Oamenii în vârstă eligibilă pentru a munci (15-64 de ani) au avut o rată a decesului de 3,8 ori mai mare;

Rata de deces a fost cu puțin peste 2 ori mai mare pentru persoanele de 65 de ani și mai mari.

Pentru a examina efectele temperaturii pe cont propriu, anchetatorii au ajustat pentru alți factori de mediu, precum poluarea aerului și umiditatea. Temperaturile mai ridicate au afectat diferit atât sexul, cât și toate vârstele.

„În timp ce cardiologii și alți medici s-au concentrat pe factori de risc tradiționali, cum ar fi dieta, tensiunea arterială și consumul de tutun, schimbările climatice pot agrava povara mortalității cardiovasculare, în special în regiunile foarte calde ale lumii", a spus Barrak Alahmad, M.B. Ch.B, MPH, un savant al misiunii de la Universitatea Kuweit și un doctorat. candidat în sănătate de mediu la Harvard T.H. Școala Chan de sănătate publică din Boston.

Atunci când temperatura corpului de bază crește, corpul uman încearcă să se răcească singur, mutând sângele din organe sub piele. Această schimbare determină inima să pompeze mai mult sânge, punându-l sub stres mai mare. Un grup colaborativ de cardiologi, specialiști în sănătatea mediului și epidemiologi au emis ipoteza că temperaturille crescute în regiunile mai calde ale lumii ar putea duce la creșterea morții de BCV din cauza efectelor căldurii extreme asupra organismului.

"Încălzirea planetei noastre nu este distribuită în mod uniform. Regiunile care sunt în mod normal deosebit de calde, cum ar fi Kuweitul și Peninsula Arabică, asistă la temperaturi în creștere, spre deosebire de până acum. ridicând riscul de a muri din cauze cardiovasculare din cauza căldurii ", a spus Alahmad. „Deși nu putem concluziona din această analiză, este posibil ca bărbații și persoanele în vârstă de muncă să fi avut un risc crescut mai mare din cauza petrecerii unui timp mai mare afară. Trebuie să explorăm în continuare această relație și să luăm în considerare strategii de prevenire serioase care ar putea reduce impactul creșterii temperaturilor. pe sănătatea noastră. "

Studiul a fost limitat doar de a avea informații despre orice cauză de deces cardiovasculară, astfel încât nu se știe dacă vreun tip specific de problemă cardiacă este mai susceptibil la influența căldurii extreme. Deși cercetătorii au descoperit o asociere puternică între temperaturi extrem de ridicate și morți cardiovasculare crescute, sunt necesare cercetări suplimentare pentru a stabili o relație cauză-efect.

 

Studiul aici.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel