Taxă pe papuci și operații la cerere, program modificat la Spitalul Județean Suceava

1 leu va costa perechea de papuci de plastic la SPitalul Județean Suceava. FOTO: Aliexpress.com
Consiliul Județean Suceava a aprobat în ședința de astăzi un proiect care prevedea instituirea unor tarife la Spitalul Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava, printre care cele pentru papucii din plastic care acoperă încălțările vizitatorilor și pentru anumite intervenții chirurgicale la cerere. Și programul de vizită în Spital a fost modificat.

Proiectul de hotărâre privind instituirea unei taxe Ia Spitalul Județean de Urgență „Sfantul loan cel Nou" Suceava a fost inițiat chiar de președintele Consiliului județean, Gheorghe Flutur.

Papucii - 1 leu de persoană

Practic, de mâine, 1 martie, toți vizitatorii care vor trece pragul Spitalului de Urgență sucevean vor trebui să achite un leu pentru fiecare pereche de papuci de plastic care le acoperă încălțările. Acești papuci de plastic sunt obligatorii în spital pentru prevenirea infecțiilor nosocomiale, se arată în proiect.

De asemenea, același proiect aprobat deja de consilierii județe preve instituirea unor tarife pentru serviciile la cerere pe care le poate oferi spitalul. Aici sunt incluse servicii de diagnostic și de tratament angiografic și proceduri de radiologie intervențională practicate de spital.

Operațiile la cerere, până la 21.500 de lei

Spre exemplu, o coronarografie pentru cronici va costa, de mâine, 1.500 de lei, o asngioplastie coronariană fără stent / aspirație de tromb va costa 5.500 de lei, o embolizare varicocel – 2.000 de lei. Cea mai scumpă intervenție la cere va fi Angioplastia cu 3 stenturi DES, care va costa 21.500 de lei.

Lista completă cu tarifele pentru serviciile la cerere o găsiți AICI.

Program de vizitare modificat

Tot de mâine - de data aceasta o decizie a conducerii Spitalului Județean de Urgență Suceava - programul de vizitare a pacienților internați în Spitalul de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou" din Suceava începe cu o oră mai târziu.

Purtătorul de cuvânt al spitalului, dr. Mircea Macovei, a anunțat, ieri, printr-un comunicat de presă, că de la 1 martie, programul de acces al vizitatorilor/aparținătorilor în spital va fi între orele 16.00 – 18.00.

O excepție de la acest program sunt sectoarele cu risc – Secția de Anestezie Terapie Intensivă (ATI), cea de Obstetrică- Ginecologie, de Neonatologie, de Pediatrie, secțiile chirurgicale și cea de Boli infecţioase, unde programul de vizită este restricționat, din motive epidemiologice, la o oră, în intervalul orar 16.00 - 17.00.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

alimente calciu foto:freepik@yarunivstudio
EXCLUSIV
Cele mai bune surse de calciu. Alina Epure: Eliminarea nu este o soluție

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel