Tătaru: Toți suntem vinovaţi că am acceptat 30 de ani să trăim într-o astfel de situație. Secția ATI, refăcută în două săptămâni

Incendiu la ATI Piatra Neamț  FOTO: https://www.ziarpiatraneamt.ro/
Întrebat fiind dacă se simte vinovat pentru ce s-a întâmplat la Piatra Neamţ, Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat duminică noaptea că vinovăţia aparţine tuturor deoarece de la Revoluție încoace am acceptat să trăim așa. Secția de ATI de la Piatra Neamț va fi refăcută rapid și va avea 12 paturi. 

„Pentru situaţia de 30 de ani, şi pentru autorităţile locale şi neimplicare cred că suntem vinovaţi toţi din această ţară, nu numai sistemul medical şi nu numai autorităţile locale, fiindcă am acceptat timp de 30 de ani să trăim într-o astfel de situaţie medicală", a afirmat Tătaru, la Leţcani.

Ministrul a anunțat că în două săptămâni Secția ATI distrusă de incendiu de la Piatra Neamț va fi refăcută în vechea locație din spital, unde aceasta funcționa înainte de pandemia COVID-19, dar că va avea mai puține paturi. „Va fi din nou la etajul 3, de unde fusese cobărâtă la etajul 2. Va avea 12 paturi, ca înainte”. 

Secția ATI distrusă e incendiu avea 16 paturi. 

Întrebat că măsuri va lua pentru ca o astfel de tragedie să nu se mai întâmple, ministrul Tătaru a menţionat reevaluarea managementului şi "tot ce înseamnă reevaluarea capacităţii de tratament a unităţilor sanitare, tot ce înseamnă coordonare".

"Nu ştiu dacă vom da afară managerii. Coordonarea activităţii medicale trebuie să fie cea care reflectă activitatea lor", a precizat Nelu Tătaru. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel