Tătaru: Toți suntem vinovaţi că am acceptat 30 de ani să trăim într-o astfel de situație. Secția ATI, refăcută în două săptămâni
15 noi 2020 / 07:23
Întrebat fiind dacă se simte vinovat pentru ce s-a întâmplat la Piatra Neamţ, Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat duminică noaptea că vinovăţia aparţine tuturor deoarece de la Revoluție încoace am acceptat să trăim așa. Secția de ATI de la Piatra Neamț va fi refăcută rapid și va avea 12 paturi. 
Incendiu la ATI Piatra Neamț  FOTO: https://www.ziarpiatraneamt.ro/

„Pentru situaţia de 30 de ani, şi pentru autorităţile locale şi neimplicare cred că suntem vinovaţi toţi din această ţară, nu numai sistemul medical şi nu numai autorităţile locale, fiindcă am acceptat timp de 30 de ani să trăim într-o astfel de situaţie medicală", a afirmat Tătaru, la Leţcani.

Ministrul a anunțat că în două săptămâni Secția ATI distrusă de incendiu de la Piatra Neamț va fi refăcută în vechea locație din spital, unde aceasta funcționa înainte de pandemia COVID-19, dar că va avea mai puține paturi. „Va fi din nou la etajul 3, de unde fusese cobărâtă la etajul 2. Va avea 12 paturi, ca înainte”. 

Secția ATI distrusă e incendiu avea 16 paturi. 

Întrebat că măsuri va lua pentru ca o astfel de tragedie să nu se mai întâmple, ministrul Tătaru a menţionat reevaluarea managementului şi "tot ce înseamnă reevaluarea capacităţii de tratament a unităţilor sanitare, tot ce înseamnă coordonare".

"Nu ştiu dacă vom da afară managerii. Coordonarea activităţii medicale trebuie să fie cea care reflectă activitatea lor", a precizat Nelu Tătaru. 


Ştiri Recomandate

Lipsa somnului și stresul, simptome asemănătoare unei comoții
ACIDUM FOLICUM - prospect
Primul caz de gripă din acest sezon: unde a fost înregistrat
DESOGESTRELUM - prospect
Raed Arafat: sunt cazuri de COVID-19 care nu se raportează
DCMedical, aprobat în GOOGLE NEWS!
Joe Biden a prezentat noua strategie anti-COVID-19


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Crossuri parteneri