Tânără de 17 ani, vaccinată din greșeală cu un ser nerecomandat minorilor

Vouchere pentru persoanele care se vaccinează
O tânără de 17 ani din Târgu Jiu a fost vaccinată din greșeală cu un ser care nu este recomandat persoanelor sub 18 ani. 

Tânăra de 17 ani a mers, miercuri, la centrul de vaccinare amenajat lângă liceul din Târgu Jiu, pentru a se programa pentru imunizare. Fata a prezentat CNP-ul și numele, iar reprezentanții centrului au stabilit ca astăzi, la ora 11:00, să revină la centru pentru imunizarea propriu-zisă. 

Adolescenta s-a conformat, prezentându-se la centru cu cartea de identitate în mână. Se pare că cei de la centrul de vaccinare nu au verificat cu atenție vârsta fetei, așa că au decis să îi administreze serul produs de compania ”Johnson&Johnson”. După imunizare, fata a fost invitată în sala de așteptare. 

Cadrele medicale de la centru și-au dat seama de eroare abia în momentul în care au încercat să îi elibereze fetei adeverința de vaccinare. Aceștia au refuzat să dea documentul, argumentând faptul că sistemul nu îl poate emite din cauza faptului că este minoră, notează Antena 3. 

După perioada obligatorie în care a fost ținută sub observație, fata a fost trimisă acasă, nu înainte de a i se recomanda ca, în cazul în care are probleme de sănătate, să meargă urgent la spital. 

Inspectorii de la Direcția de Sănătate Publică fac verificări în acest moment la centrul de vaccinare și urmează să stabilească în ce măsură pot elibera un astfel de document. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel