La vârsta a doua, prevenția...
O modalitate de care unii oameni se bucură este meditația cu tămâie.
Ce este tămâia?
Tămâia este o rășină aromată obținută din anumite specii de arbori Boswellia, cu precădere din speciile Boswellia sacra (tămâia arabă) și Boswellia serrata (tămâia indiană).
Această rășină a fost utilizată de mii de ani în diferite culturi pentru ceremonii religioase, ritualuri spirituale, dar și în medicină și în parfumerie.
Procesul de obținere a tămâiei implică practici tradiționale, în care scoarța arborelui este tăiată pentru a permite exudarea rășinii. Rășina se solidifică în formă de lacrimă sau con, iar apoi este recoltată și utilizată în diverse scopuri.
Tămâia are o lungă istorie de utilizare pentru o mare varietate de scopuri. Deși este uneori folosit doar în scopuri estetice, este, de asemenea, adesea folosit în practici religioase sau spirituale, inclusiv în timpul meditației.
Din ce este făcută tămâia?
Foto: Freepik @wirestock
Tămâia este alcătuită dintr-un material aromatic care produce un parfum și un material combustibil care îl ține împreună într-o anumită formă.
Materialele aromatice folosite pentru fabricarea tămâiei sunt de obicei pe bază de plante și pot include o varietate de rășini, scoarțe, semințe, rădăcini și flori.
Ingredientele specifice utilizate în tămâie pot varia în funcție de regiune și de producător. Câteva exemple specifice de ingrediente aromatice pe care le puteți recunoaște includ, scorţişoară, tămâie, mosc, smirnă, paciuli, lemn de santal.
- Pentru a curăța energia negativă.
- Pentru a adânci concentrarea în timp ce meditezi.
- Pentru a te conecta la amintirile tale.
- Pentru a vă deschide centrul inimii.
- Pentru a vă ajuta să vă relaxați.
- Să încorporezi elementul foc în ritualurile tale.
- Să te conectezi la sentimentul tău.
- Pentru a începe o nouă rutină.
- Pentru a seta un obiectiv.
- Pentru a practica mindfulness.
Meditația are capacitatea de a reduce nivelul de stres, iar adăugarea tămâiei poate contribui la o atmosferă calmantă și relaxantă.
Aroma tămâiei poate susține crearea unui mediu propice pentru liniște și pace interioară în timpul meditației.
Tămâia poate ajuta la focalizarea minții și la îmbunătățirea concentrării, facilitând practica meditației și promovând claritatea mentală.
Mulți practicanți consideră că tămâia facilitează conexiunea cu latura spirituală a vieții și a sinelui în timpul meditației.
Tămâia este folosită tradițional pentru purificarea spațiului de energiile negative sau stagnante, contribuind la crearea unui mediu mai armonios pentru meditație.
Meditația cu tămâie poate contribui la o conștientizare mai mare a prezentului și la o mai bună înțelegere a sinelui.
Aroma tămâiei are proprietăți calmante, care pot contribui la inducerea unei stări de relaxare fizică și mentală în timpul meditației.
Alege un spațiu unde poți sta confortabil și în liniște. O cameră liniștită sau chiar în aer liber poate fi potrivită.
Folosește o tămâie de calitate. Poți alege conuri de tămâie sau tămâie în formă de rășină. Pune tămâia într-un vas rezistent la căldură.
Aprinde o lumânare pentru a crea o atmosferă plăcută și pentru a lumina camera. Lumina slabă poate contribui la o stare de relaxare.
Înainte de a începe, setează o intenție pentru meditație. Poate fi vorba despre liniște, claritate mentală sau conexiune spirituală.
Cu ajutorul lumânării, aprinde tămâia. Lasă să se formeze fum, iar aroma să se răspândească în jur.
Așează-te într-o poziție confortabilă. Poți sta pe un scaun cu spatele drept sau în poziția lotus pe o pernă de meditație.
Începe să-ți direcționezi atenția asupra respirației tale. Simte cum aerul intră și iese din corp. Respirația profundă poate ajuta la relaxare.
În timp ce fumul de tămâie se ridică, poți să-ți îndrepti atenția asupra acestuia și să te gândești la simbolismul său în diferite tradiții spirituale. Poți vizualiza cum gândurile tale se ridică și se dispersează, lăsând loc pentru liniște și claritate.
Încercarea de a rămâne în prezent este esențială în meditație. Dacă mintea începe să divageze, adu-ți atenția înapoi la respirație și la prezența ta în momentul actual.
Atunci când simți că ai atins starea dorită de relaxare sau când sesiunea de meditație este încheiată, oprește aprinderea tămâiei și a lumânării. Simte-ți corpul și începe să te miști ușor.
Meditația cu tămâie poate să fie personalizată în funcție de preferințele și obiectivele tale. Experimentează și găsește modul care funcționează cel mai bine pentru tine.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
La vârsta a doua, prevenția...
O boală tăcută și devastatoare,...
Acest test simplu îți poate salva viața. Cum poți depista rapid...
Ce trebuie să faci în caz de arsură...
Medicul Elvira Brătilă ne-a vorbit...
Diabetul nu doare, dar dacă simți...
Printr-un gest care durează doar...
Vitamina D, supranumită ”vitamina...