SUUB, poziție oficială scandalul Mitei în Spitale: Plățile informale sunt interzise!

SUUB - Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti. Foto: DC MEDICAL
Conducerea Spitalului Universitar de Urgență București a transmis o poziție oficială, prin intermediul Biroului de Presă al instituției, față de studiul apărut astăzi care pune SUUB în topul spitalelor unde se cere și se dă mită.

„Pentru o corectă și echidistantă informare, referitor la clasamentul publicat în „Sinteza principalului indicator de monitorizare a performanțelor măsurilor anti-mită în spitalele din Romania", Biroul de Presă al Spitalului Universitar de Urgență București – SUUB - face următoarele precizări:

- În Spitalul Universitar de Urgență București, în perioada ianuarie 2019 - iulie 2019, adică în perioada vizată de acest clasament, au fost internați 84.011 pacienți în regim de spitalizare continuă și spitalizare de zi.

- Putem estima că cifra prezentată în spațiul public, respectiv 153 de pacienți reprezintă 0,18% din bolnavii internați în perioada menționată, ceea ce înseamnă că solicitarea de bani sau atenții de către medici sau asistente nu este un fenomen reprezentativ pentru Spitalul Universitar de Urgență București și corpul medical al acestuia.

Ne delimităm clar de astfel de comportamente

Ne delimităm clar de comportamentul celor care au condiționat actul medical sau de comportamentul celor care au oferit atenții, ambele fapte intrând sub incidența Codului Penal!

Datele prezentate în spațiul public nu arată metodologia de colectare și nici semnificația statistică a cifrelor.

- Îi rugăm public pe pacienții ai căror îngrijiri medicale au fost condiționate să ne informeze atât pe noi cât și autoritățile competente pentru a putea declanșa procedurile legale.

- În Spitalul Universitar de Urgență București plățile informale sunt interzise.

- În Regulamentul Intern al Spitalului Universitar de Urgență București, la art 169- Principiile generale care stau la baza exercitării profesiei, litera e) integritate morală este specificat clar: „este interzis să solicite sau să accepte, direct ori indirect, pentru ei sau pentru alții, vreun avantaj ori beneficiu în exercitarea funcției pe care o dețin sau să abuzeze în vreun fel de această funcție". Și articolul 171, litera c) al Regulamentului Intern al SUUB prevede explicit: Angajatul Spitalului Universitar de Urgență București trebuie „să nu sugereze și să nu pretindă recompensă (cadouri și orice alte valori sau servicii) pentru îndeplinirea atribuțiilor de serviciu de la persoanele cu care are relații de colaborare".

Darea și luarea de mită sunt infracțiuni care intră sub incidența Codului Penal, iar cei care încalcă legea vor fi sancționați pe măsura gravității faptelor lor", se arată în comunicatul de presă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel