Suplimentarea bugetului Ministerului Sănătății, discutată în ședință de Guvern

Bani
În ședința de Guvern de astăzi se va discuta, printre altele, suplimentarea bugetului Ministerului Sănătății pentru cumpărarea de vaccinuri DTPA și ajutoare pentru centre de vaccinare, dar și semnarea memorandumul cu BEI pentru Spitalul Regional Cluj.

Executivul va aproba în ședința de joi alocarea unor sume din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului pentru suplimentarea bugetului Ministerului Sănătății.

Potrivit notei de fundamentare a proiectului de hotărâre, bugetul Ministerului Sănătății va fi suplimentat cu suma de 9.984.000 de lei, banii urmând a fi utilizați pentru achiziționarea vaccinului diftero-tetano-pertussis acelular - DTPA, prevăzut în calendarul național de vaccinare, pentru implementarea Programului național de vaccinare.

În ședința de Guvern va fi aprobată, tot prin hotărâre, scoaterea din rezervele de stat a unor cantități de produse și acordarea acestora ca ajutoare umanitare interne de urgență, cu titlu gratuit, pentru organizarea unor centre de vaccinare la punctele de trecere a frontierei în județul Suceava, în vederea operaționalizării unor centre mobile de vaccinare împotriva COVID-19 la nivelul autorității publice locale din Sectorul 2 al Municipiului București și pentru organizarea corespunzătoare a punctelor de vaccinare și triaj în cadrul unor unități sanitare din județul Mureș.

În ședința de joi, Executivul va aproba și un memorandum privind negocierea contractului de finanțare dintre România și Banca Europeană de Investiții, în valoare de 305.000.000 euro, pentru susținerea obiectivului de investiții Spitalul Regional de Urgență Cluj și a semnării acestuia și acordarea împuternicirii de semnare ministrului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel