Superalimentele cu beneficii asupra stării de bine. Unul are de 15 ori mai mult magneziu decât broccoli

superalimentele cu beneficii. FOTO: Freepik @kroshka__nastya
Superalimentele ce trebuie incluse în meniul zilnic. Se hidratează și se consumă cu moderație.

Pentru o stare de bine pe termen lung este bine să integrăm în meniul nostru nuci și semințe, care sunt superalimente de care ar trebui să bucurăm zilnic.

Invitată în emisiunea Vorbește lumea de la PRO TV, fotomodelul Claudia Neghină a prezentat câteva ponturi legat de consumul de nuci și semințe, care ne ajută nu doar să ne menținem greutatea, dar și să putem lupta împotriva depresiei.

”Aș vrea să încep cu semințele de chia pentru că vreau să le hidratez un pic. Pentru doamnele care vor să slăbească câteva kilograme, punem două lingurițe de semințe, punem apă cât să le acopere și le lăsăm la hidratat aproximativ 10 minute. Acestea pot fi apoi consumate, dimineața, la micul dejun, ele ajută la detoxifiere, având foarte multe fibre, vitamine, au calciu foarte mult, chiar de 5 ori mai mult decât laptele și de 15 ori mai mult magneziu decât broccoli. Deci în niște semințe atât de mici, niște beneficii atât de mari”, și-a început Claudia Neghină ”pledoaria” despre fructele oleaginoase și semințe.

Vezi și: 21 alimente bogate în fibre. Sunt ușor de introdus în meniu. Reduc riscul de diabet și boli de inimă, cu impact asupra creierului

Nucile și semințele, benefice pentru sănătatea fizică și mentală

”Nucile sunt foarte bogate în nutrienți, conțin grăsimi monosaturate care ne ajută la sistemul cardiovascular, îmbunătățește, de asemenea, digestia, prin aportul de fibre și ne ajută să luptăm cu inflamația, iar ceea ce este foarte important, la nuci, la fel ca la toate aceste fructe oleaginoase și semințe, să le hidratăm. Nucile, minimum 4 ore.

Caju se poate folosi în preparatele raw-vegane, dar și în salate. Recomand să le consumăm în stare crudă, deci nu le preparăm termic, și iarăși, hidratate pentru o biodisponibiltate mult mai bună.

Migdalele și ele trebuie hidratate. Coaja migdalelor conține un acid, acidul fitic, care împiedică absorbția anumitor minerale, cum ar fi magneziu, iar prin hidratare se neutralizează acest acid fitic, iar timpul de hidratare este de 8-10 ore, peste noapte”, a mai spus Claudia Neghină.

Vezi și: Nervozitatea, semn al deficitului de magneziu și vitamina D. Dr. Ene: Poate să influențeze multe boli cronice

În ceea ce privește cantitatea, aceasta trebuie să fie cât încape în palmă. Un consum peste măsură poate să aducă kilograme în plus.

Semințele de dovleac le consumăm curățate, în stare crudă, le putem adăuga peste salate, au un grad de sațietate foarte mare și astfel ne ajută și în slăbire, pentru că ne simțim sătuli pentru mai mult timp.

Semințele de floarea soarelui, în stare crudă și decojite, trebuie consumate într-o cantitate mică pentru că sunt foarte calorice. Au aproximativ 670 de calorii la suta de grame, dar au grăsimi monosaturate care sunt indispensabile pentru o sănătate pe termen lung.

Semințele de susan, disponibile în două variante, susan alb și susan negru, sunt foarte bogate în calciu, recomandate în special în perioada de sarcină. 

Semințele de in sunt recomandate și persoanelor care au diabet, deoarece reglează glicemia. Se hidratează minimum 8 ore.

Semințele de muștar se pot consuma prin adăugarea în preparatele de carne, dar și râșnite și adăugate în smoothie-uri. Au puține calorii, comparativ cu celelalte oleaginoase, și conțin triptofan, care este un aminoacid ce ne dă o stare de bine și combate depresia”, a mai spus invitata.

7 alimente bogate în proteine, bune la micul dejun. Se pot combina cu succes între ele

Micul dejun este considerat de cei mai mulți dintre nutriționiști principala masă, cea care ne dă suficientă energie pentru a face față unei noi zile. Iar un mic dejun potrivit este cel care are o încărcătură proteică pe măsură.

Proteinele sunt parte componentă din fiecare celulă umană, iar la baza lor se află aminoacizii, care au un rol esențial în organism. Sunt responsabile de modul în care funcționează celulele, fiind implicate ăn structura, funcțiile și refacerea țesuturilor și a organelor.

Proteinele oferă multe beneficii, iar printre cele mai importante se numără sprijinul la crearea anticorpilor, care luptă cu infecțiile și bolile, la cea a enzimelor și la cea a hormonilor. În funcție de vârstă, fiecare persoană are nevoie de o anumită cantiate de proteine, iar aceasta poate varia de la 13 grame de proteine pe zi, la copiii sub 4 ani, la 56 grame de proteine pe zi, la bărbații de peste 19 ani. De asemenea, mai poate varia și în funcție de activitatea fizică pe care o are fiecare. Citește mai departe AICI. 

Vezi și: Deficitul de magneziu, cauza DIABETULUI și anxietății. Simptomele și alimentele care conțin MAGNEZIU

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel