Suedia, anunț șoc coronavirus: Am greșit că nu am impus restricții!

Coronavirus
Epidemiologul de stat al Suediei a recunoscut că greșit cu faptul că a respins blocarea țării prin impunerea unor restricții pentru populație.

Anders Tegnell, epidemiologul care a fost în spatele deciziei de a evita blocarea completă a țării în favoarea măsurilor voluntare de distanțare socială, recunoaște acum că  această strategie a condus la un număr foarte mare de decese, notează Daily Mail.


Întrebat cum ar fi procedat dacă ar fi avut perspectiva de acum, Tegnell a spus că ar fi propus măsuri mai dure pentru a încetini răspândirea. Mai mult, acesta a afirmat că acă ar trebui să ne confruntăm cu aceeași boală, cu exact ceea ce știm despre ea astăzi, ar alege să meargă pe varianta de mijloc dintre ceea ce a făcut Suedia și ceea ce a făcut restul lumii. 

Cu toate acestea, el crede în continuare că blocările complete de tipul celor observate în alte țări europene în timpul focarului au fost inutile.

Suedia a sfătuit oamenii să poarte măști și să păstreze distanța socială de 2 metri, dar nu a impus legi care să oblige oamenii să se conformeze.  Singurele reguli oficiale în vigoare sunt interzicerea adunărilor cu mai mult de 50 de persoane  și interdicția vizitatorilor în casele de îngrijire.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Crossuri externe

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
pixel