Poți descărca aplicația:
Get it on App Store Get it on Google Play
Subnutriția copiilor din Africa, redusă de apariția supermarketurilor
06 dec 2019 / 15:00
Un studiu realizat de cercetătorii Universității din Göttingen susține că prezența supermarketurilor în Africa a redus subnutriția copiilor.
Copii din Africa  FOTO: Pixabay

Subnutriția copiilor. Prezența supermarketurilor din Kenya ar rezolva problema subnutriției copiilor, susțin cercetători de la Universitatea din Göttingen, Germania.

Studii anterioare au arătat că excesul de greutate, obezitatea și bolile cronice aferente sunt în creștere în Africa, iar înmulțirea supermarketurilor de pe continentul amintit contribuie la obezitate întrucât, susțin cei de la eurekalert.org, supermarketurile tind să vândă mai multe alimente procesate decât piețele tradiționale. Cercetările susțin asta, însă doar pentru adulți. Pentru copii, supermarketurile par a avea un efect total opus: contribuie în schimb la reducerea subnutriției copiilor.

Economiștii agricoli și alimentari de la universitatea germană au adunat date de la peste 500 de copii selectați la întâmplare din Kenya pe o perioadă de trei ani. Datele au demonstrat că acei copii din gospodăriile cu acces la un supermarket sunt mult mai bine hrăniți decât copiii din grupul de referință, care nu au acces la supermarketuri. Achiziția de alimente într-un supermarket are efecte deosebit de pozitive asupra creșterii și înălțimii copilului.

"La început, am fost surprinși de rezultate, deoarece se presupune adesea că supermarketurile din Africa vând, în primul rând, gustări nesănătoase și alimente convenabile, dar datele noastre arată că gospodăriile care folosesc supermarketuri consumă, de asemenea, alimente sănătoase, cum ar fi fructe și produse animale", afirmă, Bethelhem Legesse Debela, primul autor al studiului, conform sursei citate.

Liderul cercetării, profesorul Matin Qaim, consideră că nu "toate alimentele procesate sunt automat nesănătoase" și că "gospodăriile sărace din Africa, în special, de multe ori nu au acces regulat la produse proaspete perisabile". Rezultatele studiului arată că modernizarea sectorului cu amănuntul alimentar poate avea efecte asupra nutriției, care trebuie analizate în contextul local.

Studiul, AICI.


Ştiri Recomandate

Spitalul de Urgență Floreasca. Foto: DC Medical
EXCLUSIV
Imunitate la cancer: descoperirea unor celule imune arată că e posibil
SUA, a doua persoană infectată cu coronavirusul din China
OMS, recomandări pentru evitarea contaminării cu virusuri
Asociația Elevilor din București și Ilfov solicită fonduri pentru produse de igienă
Epidemia din China, impact economic asupra turismului
România va avea Institut Național de Genomică
Fibrom uterin: un nou medicament așteaptă aprobarea FDA
Cum influențează violența și sărăcia sănătatea minții copilului
Gripă, opt cazuri de îmbolnăviri diagnosticate la Urgențele din Buzău
Consumul de iaurt ar putea ajuta la reducerea riscului de cancer la sân
Coronavirus, China închide porțiuni din Marele Zid ca să prevină răspândirea virusului
Autismul virtual, între amenințare și provocare
Acupunctura, rolul ei în prevenirea unor boli. Dovezi științifice
Medic pediatru sirian, premiat de Consiliul Europei
Zece personalităţi din domeniul medical vor primi titlul de cetăţean de onoare al Capitalei
Coronavirus, noi cazuri de îmbolnăviri în trei țări asiatice
China: Peste 30 milioane de locuitori blocaţi de măsurile antiepidemice
Legătura surprinzătoare dintre gluten și depresie
Vitamine și suplimente: semne că aveți deficit de vitamina B12
Doi oameni în stare gravă, la spital, în urma unui accident rutier în Mureș
Sănătatea britanicilor nevoiași, mai proastă decât acum un secol
Coronavirusul din China: 25 de morți, 830 de bolnavi
Cum să-ți păstrezi echilibrul mental. Opt metode la îndemâna oricui
Vitamina D, la copii cu risc de diabet: efecte neașteptate
Farmacistă: cererea de vaccin este foarte mare; am terminat stocurile din decembrie
OMS: noul coronavirus nu reprezintă o urgență de sănătate globală
Comentarii