Schimbările extreme de temperatură...
Așadar, conform unui studiu publicat recent de revista de specialitate Journal of Neuroscience și citat de EFE, oamenii procesează mai bine veştile proaste când sunt in stare de stres, deoarece stresul înlătura tendinţa ”omenească” de a fi ”prea optimişti”.
Cercetători de la Universitatea din Princeton New Jersey, SUA, au implicat un grup de persoane într-un experiment de laborator simulând mai multe evenimente neplăcute, precum obligaţia de a susţine un discurs pe nepregătite în public. După ce nivelul de nervozitate a crescut considerabil, s-a cerut participanţilor să-şi închipuie că au fost antrenaţi într-un accident de maşină sau au fost victimele unei fraude cu cardul, printre alte situaţii.
Alți participanţi, care nu au fost supuşi stresului, au fost nevoiţi să facă faţă aceloraşi provocări.
Rezultatele, comparate
Profesorul de la Universitatea din Princeton, Neil Garrett, şi colegii săi au comparat apoi rezultatele şi s-a văzut că participanţii care nu fuseseră supuşi stresului au fost mult mai afectaţi la primirea veştilor proaste. În schimb cei care au fost supuşi la mai multe situaţii stresante au procesat mai bine veştile rele, demonstrând o diminuare a tendinţei ”prea optimiste”, potrivit autorilor, şi o mai bună pliere la realitate.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.
Schimbările extreme de temperatură...
Cercetătorii investighează rolul unor...
Pacienții cu dizabilități, abandonați...
Acesta este unul dintre cele mai...
Acesta este detaliul la care să fii...
Aceste alimente scad semnificativ...
În fiecare an, peste 8,7 milioane de oameni mor din cauza...
Uite trucul simplu care îți usucă...